• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تأثیر آموزش منشور حقوق زنان باردار به ماماها بر میزان رضایت زنان مراجعه کننده به بخش زایمان بیمارستان امام رضا (ع)
تعداد صفحات 10
نویسنده زهرا معصومی - زیبا نیازی - رفعت بخت - قدرت الله روشنایی
مشخصات نشریه دوماهنامه مراقبت پرستاری و مامایی ابن‌سینا شماره 1
تاریخ انتشار بهار - 1395
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 67-58
زبان فارسی
کلید واژه زنان باردار  حقوق زنان باردار  ماما  حقوق بیماران  رضایتمندی بیمار  
چکیده مقدمه: سلامت از بنیادی ترین حقوق هر فرد می باشد و یکی از گروه هایی که در مسئله سلامت به شدت آسیب پذیر هستند، مادران باردار می باشند. ماماها دارای نقش حیاتی و ارتباط تنگاتنگ با این گروه هستند و با توجه به اینکه وجود ارتباط مستقیم بین رعایت حقوق سلامت و رضایت بیماران به اثبات رسیده، مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر آموزش ماماها در رابطه با منشور حقوق زنان باردار، بر میزان رضایت زنان باردار طراحی شده است.
روش کار: پژوهش حاضر مطالعه ای از نوع نیمه تجربی دوگروهی می باشد، شرکت کنندگان 331 زن باردار بودند که در بیمارستان امام رضا ع زایمان طبیعی کرده بودند. تعداد 176 زن باردار در گروه کنترل قبل از مداخله آموزشی و 155 نفر در گروه آزمون بعد از مداخله آموزشی در مورد میزان رضایت از عملکرد ماماها در زمینه رعایت بندهای منشور حقوق زنان باردار، نظرسنجی شدند. نمونه گیری به روش در دسترس انجام شد.
ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه رضایت بیماران بود، این پرسشنامه دارای 16 سوال در مورد میزان رضایت از رعایت حقوق زنان باردار بوده و با مقیاس لیکرت طراحی شده بود. در پایان آنالیز داده ها با نرم افزار Spss16 انجام شد.
یافته ها: میانگین سنی شرکت کنندگان 26 سال بود، ارتباط بین تحصیلات، فاز زایمانی در هنگام بستری و محل زندگی، با میزان رضایت مادران باردار معنادار نبود. در گروه آزمون رضایتمندی به شکل معناداری با کاهش مداخلات افزایش یافته بود، همچنین ارتباط معناداری بین زایمان بی درد و افزایش رضایتمندی به دست آمد. ( 05/0 P < ) میزان رضایت کلی مادران باردار در بین دو گروه آزمون و کنترل تفاوت آماری معناداری ندارند، اما وقتی نتایج به تفکیک حیطه های جسمی و روحی بررسی می شوند، مشخص می شود که آموزش ماماها تفاوتی معنادار در میزان رضایت زنان باردار در حیطه روحی ایجاد کرده است. ( 05/0 P < )
بحث و نتیجه گیری: رعایت حقوق بیمار وابسته به عوامل گوناگون و وجود زیرساخت مناسب می باشد، اگرچه طبق یافته های این مطالعه آموزش پرسنل به عنوان راهکاری مناسب در جهت افزایش رضایت مددجویان از بعد روحی منشور حقوق زنان باردار به نظر می رسد، اما بدیهی است رعایت حقوق مراجعان و متعاقبا افزایش رضایتمندی در آنان، نیازمند سازوکارهای زیادی می باشد.

کد مقاله 33406
تعداد بازدید 249

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397