• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان نقش الگو‌های ارتباطی خانواده در پیش ‌بینی هوش هیجانی دانش‌آموزان با اختلال‌ یادگیری خاص
تعداد صفحات 11
نویسنده قربان همتی علمدارلو - حانیه محمد اسمعیل بیگی - محمد رئوف انجم شعاع
مشخصات نشریه فصلنامه سلامت روان کودک (تحول روان‌شناختی کودک سابق) شماره 3 پیاپی 16
تاریخ انتشار پائیز - 1397
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 125-115
زبان فارسی
کلید واژه روابط خانوادگی  هوش هیجانی  دانش‌آموزان  جهت‌گیری ارتباطی گفت و شنود  شیراز  اختلال یادگیری  جهت‌گیری ارتباطی هم‌نوایی  الگوی ارتباطی خانواده  مدیریت روابط  اختلال یادگیری ویژه  
چکیده زمینه و هدف: دانش‎آموزان با اختلال یادگیری با وجود داشتن توانایی شناختی مطلوب، دچار مشکلات هیجانی- اجتماعی هستند و در مهارت‏ هوش هیجانی ضعیف عمل می‏ کنند. محیط خانواده می ‏تواند نقش اساسی در تحول مهارت‏ هوش هیجانی داشته باشد، از این رو، پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش الگو‏های ارتباطی خانواده در پیش ‏بینی هوش هیجانی دانش‌آموزان با اختلال یادگیری خاص انجام شد.
روش: روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. شرکت‏ کنندگان پژوهش شامل 83 نفر از دانش‎آموزان تمامی مراکز اختلالات یادگیری شهر شیراز، در پایه‎های تحصیلی سوم تا ششم در سال تحصیلی 96-1395 بودند که به شیوه در دسترس انتخاب شدند. یرای جمع­ آوری داده ‏ها از پرسشنامه‏ الگوهای ارتباطی خانواده کوئرنر و فیتزپاتریک (2002) و پرسش‌نامه‏ هوش هیجانی برادبری و گریوز (2005) استفاده شد.
یافته‏ ها: نتایج ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که جهت‎گیری گفت‎وشنود به صورت مثبت و جهت‎گیری همنوایی به صورت منفی با هوش هیجانی رابطه دارد (0/01 > P). همچنین یافته‎های رگرسیون چندگانه نشان داد که جهت‎گیری گفت­ وشنود پیش‎بینی‏ کننده مثبت و معنی‏ دار (0/001 > P) هوش هیجانی و خرده­ مقیاس‏های آن، و جهت‎گیری همنوایی (0/05 > p) پیش‎بینی‏ کننده منفی و معنی‏ دار مدیریت روابط و هوش هیجانی است.
نتیجه ‏گیری: با توجه به یافته‌های پژوهش می‌توان بیان کرد که کودکان با اختلال یادگیری خاص در خانواده‏ هایی که به بحث و تبادل نظر آزاد تشویق می‎شوند می ‏توانند هوش هیجانی مطلوبی را تجربه کنند و بالعکس در خانواده‎هایی که به طور مداوم همنوایی و یکسان بودن نگرش‎ها و باورها تأکید می­ شود، مدیریت روابط و هوش هیجانی ضعیف‌تری خواهند داشت.

کد مقاله 33360
تعداد بازدید 259

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397