• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان ارزیابی تفاوت‌های جنسی از نظر سطوح فاجعه پنداری درد در والدین کودکان مبتلا به سردرد
تعداد صفحات 11
نویسنده غزاله اکبرزاده - حجت دانیالی - مجتبی حبیبی عسگرآباد - محسن جوادزاده - سیران رنجبر - امیر آزوره
مشخصات نشریه فصلنامه سلامت روان کودک (تحول روان‌شناختی کودک سابق) شماره 2 پیاپی 11
تاریخ انتشار تابستان - 1396
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 13-3
زبان فارسی
کلید واژه تفاوت جنسی  تهران  درد مزمن  درد  سردرد مزمن  جنسیت والدین  شدت درد  فاجعه پنداری درد  تفکر فاجعه پندار  
چکیده زمینه و هدف: یکی از عواملی که در روابط بین‌فردی و بستر روانی- اجتماعی کودک و والدین در حوزه درد مزمن، دارای اهمیت است، الگوی تفکر فاجعه ­پندار است. هدف این پژوهش بررسی تفاوت ­های وابسته به جنس در میزان فاجعه ­پنداری مادران و پدران با کنترل اثر شدت سردرد کودکان بود.
روش: طرح پژوهش حاضر توصیفی، از نوع علی مقایسه ­ای بود. جامعه آماری شامل تمامی والدین کودکان مبتلا به سردرد شهر تهران در سال 1395 بود. در این مطالعه 210 مادر و پدر (117 مادر و 93 پدر) دارای فرزند مبتلا به سردرد مزمن، نسخه والدین پرسشنامه فاجعه ­پنداری درد (گوبرت و همکاران، 2006) را تکمیل کردند و به‌وسیله مقیاس درجه ­بندی عددی، شدت سردرد کودک خود در سه‌ماهه قبل از پژوهش را گزارش کردند. تحلیل داده­ ها با استفاده از روش­ های تی مستقل، تحلیل واریانس چندمتغیره و یک ­متغیره و همچنین تحلیل کوواریانس انجام شد.
یافته­ ها: یافته ­ها حاکی از آن بود که مادران نسبت به پدران فاجعه ­پندارتر بودند (018/0 = p). تحلیل واریانس چندمتغیره تفاوت معنادرای را از لحاظ جنسیت والدین در خرده­ مقیاس­ های نشخوار و بزرگ­نمایی/ درماندگی نشان نداد؛ اما تحلیل واریانس یک ­متغیره نشان داد که مادران و پدران در خرده ­مقیاس بزرگ‌پنداری/ درماندگی تفاوت معناداری با یکدیگر داشتند (021/0 = p). با کنترل اثر شدت سردرد، همچنان تفاوت معناداری در متغیر فاجعه ­پنداری بین مادران و پدران مشاهده شد (037/0 = p).
نتیجه ­گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که تفاوت مادران در فاجعه ­پنداری نسبت به پدران می­تواند دارای عللی به غیر از شدت درد کودک باشد.

کد مقاله 33351
تعداد بازدید 205

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397