• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان نقش انسجام خانواده در تبیین رفتارهای پرخاشگرانه فرزندان
تعداد صفحات 12
نویسنده فرشته میرزایی کوتنایی - عباسعلی حسین خانزاده فیروزجاه - فرهاد اصغری - ایرج شاکری‌نیا
مشخصات نشریه فصلنامه سلامت روان کودک (تحول روان‌شناختی کودک سابق) سال 2 شماره 2 پیاپی 3
تاریخ انتشار تابستان - 1394
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 84-73
زبان فارسی
کلید واژه دانش‌آموزان دختر  پرخاشگری  رفتار فرزندان  انسجام خانواده  کودکان دبستانی  رفتار پرخاشگرانه  پرخاشگری فرزند  ساری (شهرستان)  دانش‌آموزان پایه پنجم  
چکیده زمینه و هدف: در هر جامعه، سلامت کودکان و نوجوانان و بهداشت روانی آنها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است تا از نظر روانی و جسمی ‌سالم بوده و بتوانند نقش اجتماعی خود را بهتر ایفا کنند. بنابراین توجه به عوامل تأثیرگذار بر این گروه از جامعه که بخش عمده‌ای از جمعیت هر جامعه‌ای را تشکیل می‌دهند، یکی از مباحث توجه‌برانگیز روان­ شناسان در دهه‌های اخیر است. هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه انسجام خانواده و پرخاشگری فرزندان است.
روش: طرح پژوهش توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری شامل تمامی دانش‌آموزان دختر پایه پنجم مشغول به تحصیل در دبستان‌های دولتی شهر ساری در سال تحصیلی 94-93 است، که تعداد 254 نفر با استفاده از روش نمونه‌گیری تصادفی خوشه‌ای چندمرحله ­ای انتخاب گردیدند. برای جمع ­آوری داده‌ها از پرسشنامه انسجام خانواده سامانی (1381) و پرسشنامه پرخاشگری شهیم برای کودکان دبستانی (1385) استفاده شد.
یافته­ ها: یافته ­های پژوهش حاضر نشان داد که بین انسجام خانواده با ابعاد پرخاشگری جسمی، رابطه­ ای، واکنشی، و پرخاشگری کل همبستگی منفی و معناداری وجود دارد. همچنین نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که حدود 17 درصد از واریانس متغیر پرخاشگری توسط متغیر انسجام خانواده قابل پیش­ بینی است.
نتیجه ­گیری: بر اساس نتایج این پژوهش می­توان استنباط کرد که خانواده‌های بهنجار و منسجم، فرزندان را تشویق می‌کنند به تأثیر احتمالی رفتار خود بر دیگران فکر کنند. در نتیجه در این خانواده‌ها، فرزندان کدهای اخلاقی را با احتمال بیشتری درون‌سازی می­کنند.

کد مقاله 33341
تعداد بازدید 221

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397