• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی رابطه سلامت معنوی و رضایت زناشویی و ویژگی‌های جمعیت‌شناختی (سن، مدت ازدواج و مدت اشتغال) در پرستاران بیمارستان نظام مافی شهرستان شوش (1394)
تعداد صفحات 7
نویسنده رحمت الله موسوی مقدم - مهری اسمعیل چگنی - اصغر اشرفی حافظ
مشخصات نشریه فصلنامه پژوهش در دین و سلامت - دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی شماره 4
تاریخ انتشار پائیز - 1394
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 44-38
زبان فارسی
کلید واژه رضایت زناشویی  مدت ازدواج  سن  معنویت  ویژگی‌های جمعیت‌شناختی  پرستاران  سلامت معنوی  شوش (شهرستان)  پرستاران متأهل  مدت اشتغال  
چکیده سابقه و اهداف: در رابطه‌های زناشویی، عامل‌های متعددی موجب رضایت همسران از یکدیگر می‌شود. در این میان، به نظر می‌رسد که نقش معنویت از نظر احاطه داشتن بر همه‌ی شئون زندگی انسان، تعیین‌کننده باشد. به همین منظور، هدف از پژوهش حاضر، بررسی رابطه‌ی بین سلامت معنوی و رضایت زناشویی و ویژگی‌های جمعیت‌شناختی (سن، مدت ازدواج و مدت اشتغال) در میان پرستاران متأهل شاغل در بیمارستان نظام مافی شهرستان شوش (۱۳۹۴) است.
مواد و روش‌ها: جامعه‌ی آماری شامل همه‌ی پرستاران زن و مرد متأهل شاغل در بیمارستان نظام مافی شامل ۵۰ نفر
( ۲۸ زن متأهل و ۲۲ مرد متأهل)، در سال ۱۳۹۴ است، که از این تعداد، ۱۹ مرد و ۲۵ زن متأهل طبق جدول مورگان و با استفاده از نمونه‌گیری در دسترس، نمونه‌های این پژوهش انتخاب شدند. روش این پژوهش، توصیفی و از نوع همبستگی است. ابزار گردآوری داده‌ها در این پژوهش، شامل پرسش‌نامه‌ی سلامت معنوی (پولوتزین و الیسون) و رضایت زناشویی (اینریچ) بوده است. کلیه‌ی داده ها به روش ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون، با روش هم‌زمان يا ورود (Enter)، به کمک نرم افزار spss نسخه‌ی ۱۹مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته‌ها: نتیجه‌های این پژوهش نشان می‌دهد که بین سلامت معنوی و رضایت زناشویی در پرستاران متأهل، رابطه‌ی معناداری وجود دارد (r = ۰/۶۰۵)، (p > ۰/۰۵) همچنین نتیجه‌ی تحلیل رگرسیون نشان داد که جنسیت، پیش‌بینی‌ کننده‌ی معنی‌داری برای سلامت معنوی و رضایت زناشویی است؛ اما سن، مدت ازدواج، مدت اشتغال، پیش‌بینی‌ کننده‌ی معنی‌داری نیست.
نتیجه‌گیری: با توجه به نتیجه‌های به دست آمده از این پژوهش، می‌توان گفت، پرداختن به نيازهاي معنوي، جزو ضروري مراقبتِ كل‌نگر در پرستاري در نظر گرفته شده است. پرستاران نگرش مثبت به معنويت و تمايل به بهبود سطح سلامت معنوی و افزایش رضایت زناشویی دارند. از این‌رو فراهم آوردن بستر مناسب براي ارتقای این مؤلفه‌ها مي‌تواند سبب رسیدن به این دو مقصود گردد.

کد مقاله 33268
تعداد بازدید 198

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397