• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تأثیر مداخله مبتنی بر بخشش به شیوه گروهی بر صمیمیت زناشویی زنان آسیب‌دیده از پیمان‌شکنی همسر
تعداد صفحات 8
نویسنده مصطفی پوریحیی - فریده شیرکوند - آرمان سلیمی - رضا داورنیا - محمد شاکرمی
مشخصات نشریه فصلنامه افق دانش - دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی درمانی گناباد - علمی پژوهشی شماره 2 پیاپی 68
تاریخ انتشار بهار - 1398
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 109-102
زبان فارسی
کلید واژه بخشش  صمیمیت زناشویی  گرگان (شهرستان)  پیمان‌شکنی زناشویی  بخشش زناشویی  زنان آسیب‌دیده از خیانت همسر   بخشش درمانی  پیمان زناشویی  مداخله گروهی  زنان آسیب‌دیده  
چکیده اهداف: پیمان شکنی یکی از معضلات مهم در زندگی زناشویی است که امروزه در خانواده های آشفته و خانواده هایی که زن و شوهر احساس می­ کنند، باید از هم جدا شوند به فور دیده می شود. این پدیده اغلب به خاطر برطرف شدن نیازهای عاطفی یا جنسی فرد از طریق روابط خارج از حیطه زناشویی به وقوع می پیوندد. این پژوهش با هدف تعیین تاثیر مداخله مبتنی بر بخشش به شیوه گروهی بر صمیمیت زناشویی زنان آسیب دیده از پیمان شکنی همسر انجام شد.
مواد و روش ها: این پژوهش نیمه تجربی به شیوه پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل انجام شد. جامعه پژوهش شامل زنانی بودند که به دلیل پیمان شکنی همسر، به مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی آرام در شهر گرگان در سال 1396 مراجعه نموده بودند. از میان متقاضیان شرکت در جلسات، 30 نفر از زنان به شیوه نمونه گیری هدفمند انتخاب و با جایگزینی تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل (هر گروه 15 نفر) قرار گرفتند. مقیاس صمیمیت زناشویی تامپسون و والکر (1983) جهت گردآوری داده ها در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون مورد استفاده قرار گرفت. مداخله گروهی مبتنی بر بخشش در 9 جلسه 90 دقیقه­ ای برای شرکت کنندگان گروه آزمایش برگزار شد. گروه کنترل در لیست انتظار قرار گرفتند. تحلیل داده­ ها با بهره گیری از آزمون تحلیل کوواریانس تک متغیری (ANCOVA) در نرم افزار SPSS 20 انجام شد.
یافته ها: یافتـه ها نشـان دادند بیـن میانگیـن نمـرات صمیمیت زناشویی آزمودنی های گــروه آزمایــش و کنتــرل در مرحلــه پس آزمــون تفــاوت معنــاداری وجــود دارد. بــه عبــارت دیگــر مداخله مبتنی بر بخشش باعــث بهبود صمیمیت زناشویی آزمودنی­ های گــروه تحــت مداخلــه در مقایســه بــا گــروه کنتــرل شــده بود (01/0 > p ، 75/9 = (F.
نتیجه گیری: مداخله مبتنی بر بخشش با کاهش احساسات منفی و افزایش احساسات مثبت و نیز ایجاد تغییر در دیدگاه و رفتار همسر آسیب دیده از پیمان شکنی نسبت به همسر خاطی زمینه بهبود صمیمیت در رابطه زوجی را فراهم می­ کند.

کد مقاله 32963
تعداد بازدید 188

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397