• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی تأثیر ناباروری بر میزان خشونت جنسی در زنان نابارور مراجعه‫ کننده به مرکز آموزشی درمانی الزهرا (ص) رشت
تعداد صفحات 9
نویسنده منا رهنوردی - آرزو شایان - صدیقه رضایی چمنی - سولماز حیدری فرد - مرضیه راهبی
مشخصات نشریه فصلنامه سلامت و مراقبت (دانشکده پرستاری و مامایی سابق) سال 21 شماره 1
تاریخ انتشار بهار - 1398
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 52-44
زبان فارسی
کلید واژه خشونت جنسی  خشونت خانگی  خشونت خانگی علیه زنان  خشونت علیه زنان  زنان نابارور  ناباروری زنان  ناباروری  رشت (شهرستان)  خشونت جنسی علیه زنان  
چکیده زمینه و هدف: خشونت علیه زنان تهدیدی جدی برای سلامتی و حقوق انسانی آنان محسوب می‫شود. به نظر می‫رسد میزان خشونت در زنان نابارور بیش از سایر زنان باشد. هدف این مطالعه تعیین ارتباط ناباروری و خشونت جنسی در زنان نابارور مراجعه کننده به بیمارستان الزهرا (ص) شهرستان رشت بود.
روش کار: این مطالعه مقطعی- تحلیلی با مشارکت 400 زن (200 مورد و 200 شاهد) مراجعه کننده به مرکز آموزشی-درمانی الزهرای شهر رشت در سال 1395 صورت گرفت. نمونه ها با روش نمونه گیری در دسترس از میان مراجعین به دو درمانگاه نازایی و زنان انتخاب شدند. داده ها به وسیله پرسشنامه خشونت جنسی برگرفته از پرسشنامه خشونت خانگی سازمان بهداشت جهانی جمع آوری و با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های تی مستقل، کای دو و رگرسیون لجیستیک در نرم افزار کامپیوتری SPSS-18 تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: میزان خشونت جنسی در زنان نابارور 60 درصد و در زنان بارور، 35/5 درصد دیده شد که به طور معناداری در گروه نابارور بیشتر بود (0/0001 < p). در مدل لجیستیک، بین ناباروری با خشونت جنسی، مدت ازدواج، سطح تحصیلات زن و شغل همسر ارتباط معناداری وجود داشت (0/001 < p). همچنین ارتباط معنی داری بین اعتیاد همسر و اعمال خشونت جنسی علیه زنان دیده شد (0/05 < p ).
نتیجه گیری: نتایج نشان داد که زنان نابارور مورد خشونت جنسی بیشتری قرار می‫گیرند. با توجه به اینکه عواملی چون سطح تحصیلات زن و شغل و اعتیاد همسر نیز می‫تواند عامل مستعد‫کننده در بروز خشونت باشند لازم است برنامه هایی جهت توانمندسازی زنان در زمینه خشونت، پیشگیری از اعتیاد و افزایش سطح آگاهی زنان در زمینه مقابله با خشونت جنسی در سطح جامعه گنجانده شود.

کد مقاله 32682
تعداد بازدید 177

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397