• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مقایسه اثربخشی زوج درمانی به شیوه پربارسازی رابطه و رویکرد مک مستر در افزایش همبستگی انعطاف‌پذیری زوج‌ها
تعداد صفحات 9
نویسنده جمال الدین نبوی - باقر ثنایی ذاکر - علیرضا کیامنش
مشخصات نشریه فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران شماره 1 پیاپی 95
تاریخ انتشار بهار - 1398
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 91-83
زبان فارسی
کلید واژه همبستگی  زوج درمانی  انعطاف‌پذیری  رویکرد مک مستر  پربارسازی رابطه  
چکیده سابقه و هدف: پژوهش حاضر به منظور بررسی تاثیر رویکرد پربار سازی رابطه و رویکرد مک مستر در بهبود همبستگی- انعطاف پذیری در بین همسران انجام شد.
روش بررسی: نمونه آماری، از بین 60 زوج داوطلب برای شرکت در این پژوهش، 24 زوج به صورت تصادفی انتخاب شدند و دوباره به شکل تصادفی به دو گروه آزمایش، روانی – آموزشی (8 مرد و 8 زن)، مک مستر (8 مرد و 8 زن) و گروه کنترل (8 و 8 زن ) سازمان دهی شدند. هر یک از گروه­ های آزمایش به طور جداگانه در 10 جلسه در طی سه ماه، بر اساس رویکرد پربارسازی رابطه همسران و رویکرد مک مستر آموزش داده شدند. آزمودنی­ها و گروه کنترل در سه مرحله پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری از طریق پرسشنامه همبستگی – انعطاف پذیری مورد ارزیابی قرار گرفتند. در این پژوهش برای تحلیل یافته ها از روش آماری کای­دو استفاده شد.
یافته ها: نتایج بدست آمده در اين پژوهش نشان مي دهد رويكردهاي رواني – آموزشي غني سازي روابط همسران و رويكرد مك مستر در مقايسه با گروه كنترل در بهبود همبستگي و انعطاف پذيري آزمودني ها تاثير معني داري نداشتند (05/0 < p).
نتيجه گيري: همبستگي و انعطاف پذيري در بين همسران دريك پيوستار خطي ديده مي شوند كه نقاط مركزي روابط سالم را نشان مي دهند. همبستگي نشان دهنده درجه وابستگي و استقلال در بين همسران و انعطاف پذيري، توانايي سيستم زناشويي به تغيير پذيري موثر در برابر استرس و تغييرات محيطي تلقي مي شود. در اين پژوهش دو رويكرد رواني –آموزشي و مك مستر در سوق دادن آزموني ها در منطقه سالم همبستگي – انعطاف پذيري موفق نبودند.

کد مقاله 32576
تعداد بازدید 186

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397