• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان اثربخشی مداخله شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر کیفیت زندگی زنان مبتلا به سرطان پستان
تعداد صفحات 9
نویسنده فاطمه قاسمی - محسن کریمی - پرویز دباغی
مشخصات نشریه فصلنامه پرستار و پزشك در رزم - اداره بهداشت و درمان نزاجا سال 6 پیاپی 20
تاریخ انتشار پائیز - 1397
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 59-51
زبان فارسی
کلید واژه شناخت درمانی  کیفیت زندگی زنان  تهران  سرطان پستان  ذهن آگاهی  کیفیت زندگی  درمان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی  
چکیده هدف: سرطان پستان یک بیماری شایع، بدخیم و پیش‌رونده است زنان مبتلا در طی درمان و متعاقب آن اختلالات جسمی و عاطفی متعددی را تجربه می‌کنند. پژوهش حاضر با هدف ارزیابی اثربخشی مداخله شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر کیفیت زندگی زنان مبتلا به سرطان پستان انجام شد.
روش کار: این پژوهش در چارچوب طرح تجربی تک آزمودنی اجرا شد. بر اساس میزان تمایل به شرکت در مطالعه و ملاک‌های ورود از میان بیماران مبتلا به سرطان پستان مراجعه‌کننده به بیمارستان امام رضا (ع) (501) و بقیه ا... (عج) شهر تهران دو بیمار انتخاب شدند. هر دو بیمار طی 8 جلسه 5/2 ساعتی تحت درمان شناخت درمانی مبتنی بر حضور ذهن ویژه سرطان قرار گرفتند. ابزار مورد استفاده شامل پرسشنامه کیفیت زندگی (SF = 36) و پرسشنامه اطلاعات جمعیت‌شناختی بود که در مرحله پیش از درمان (خط پایه)، در حین درمان (جلسات دوم، چهارم، ششم و هشتم درمان) و مرحله‌ی پیگیری توسط بیماران تکمیل شدند. داده‌ها با استفاده از روش ارزیابی بازبینی دیداری و رسم نمودار مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که مداخله شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی موجب بهبود کیفیت زندگی زنان مبتلا به سرطان پستان شد. به‌طوری‌که نمرات در طی 8 جلسه‌ی مداخله و مرحله پیگیری کاهش معناداری نسبت به نمرات خط پایه داشتند.
نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی می‌تواند در افزایش کیفیت زندگی زنان مبتلا به سرطان پستان مؤثر باشد.

کد مقاله 32455
تعداد بازدید 155

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397