• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مقایسه رضایتمندی جنسی و تصویر بدنی در زنان مبتلا به سرطان پستان پس از درمان با زنان سالم میانسال: یک مطالعه مقطعی
تعداد صفحات 10
نویسنده قربان فتحی اقدم - شهپر حقیقت - سارا دری - نجمه ناظری - آمنه آجربندیان
مشخصات نشریه فصلنامه بیماری‌های پستان - جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران - علمی پژوهشی سال 11 شماره 2 پیاپی 41
تاریخ انتشار تابستان - 1397
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 55-46
زبان فارسی
کلید واژه رضایت جنسی  تصویر بدنی  سرطان پستان  زنان میانسال  زنان سالم  مطالعه مقطعی  
چکیده مقدمه: در ایران بسیاری از زنان مبتلا به سرطان پستان از مشکلات ارتباطی با همسر پس از تشخیص و درمان بیماری شکایت دارند. یکی از مهم‏ترین مسایل موجود در این زمینه، کاهش مشکلات روان‏شناختی بیماران و افزایش کیفیت زندگی آنان می‏ باشد. لذا پژوهش حاضر به منظور مقایسه رضایتمندی جنسی و تصویر بدنی در زنان مبتلا به سرطان پستان پس از درمان با زنان سالم انجام شده است.
روش بررسی: این پژوهش از نوع مقطعی (توصیفی- تحلیلی) است. جامعه آن شامل زنان سالم و زنان مبتلا به سرطان پستان پس از درمان مراجعه کننده به کلینیک بیماری‏های پستان پژوهشکده معتمد جهاد دانشگاهی بود که زیر 50 سال داشته‏ اند. در مجموع حجم نمونه مورد نیاز این پژوهش 73 نفر در هر گروه برآورد شد. برای اجرای این مطالعه و گردآوری داده‏ ها از دو پرسشنامه رضایت جنسی زنان (SSSW) و پرسشنامه تصویر بدنی BICI استفاده شد. نمونه ‏گیری به روش در دسترس انجام شد.
یافته‏ ها: در این پژوهش میانگین نمره رضایتمندی جنسی در گروه سالم (06/17 ± 82/102) بیشتر از گروه بهبودیافته (97/20 ± 60/80) بود (p < 0.001). و نیز میانگین اختلال در تصویر بدنی در گروه سالم 85/10 ± 85/37 و در گروه بهبود یافته (99/16 ± 11/46) به دست آمد (p = 0.001). این تفاوت معنی ‏دار در کلیه مولفه های هر دو متغیر نیز معنادار به دست آمد (p < 0.05).
نتیجه ‏گیری: نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد رضایتمندی جنسی و تصویر بدنی در زنان بهبود یافته از سرطان پستان نسبت به زنان سالم به‏ طور معناداری در سطح پایین ‏تری قرار دارد. این مسئله می‏ تواند تاکیدی بر اهمیت ارایه مشاوره‏ های لازم جهت ارتقای کیفیت زندگی بهبود یافتگان سرطان پستان باشد.

کد مقاله 32044
تعداد بازدید 190

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397