• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان اثربخشی آموزش مبتنی بر مثبت اندیشی بر بهزیستی روانشناختی و کیفیت رابطه زناشویی زوجین نابارور
تعداد صفحات 0
نویسنده شهریار درگاهی - فرشاد محسن زاده - کیانوش زهراکار - مریم دیده‌بان
مشخصات نشریه سالنامه مطالعات ناتواني پیاپی 13
تاریخ انتشار 1396
درجه علمی علمی - پژوهشی
زبان فارسی
کلید واژه روابط زناشویی  زوجین نابارور  زنان نابارور  مثبت اندیشی  ناباروری زنان  کیفیت ارتباط  بهزیستی روان‌شناختی  ناباروری  اردبیل  کیفیت رابطه زناشویی  آموزش تفکر مثبت  مثبت اندیشی زوجین  
چکیده زمینه و هدف: ناباروری به‌عنوان پدیده‌ای با ماهیت زیستی، هم‌زمان تأثیرات روانی فردی و بین‌فردی نیز دارد. از‌این‌رو بروز پیامدهای روانی و زناشویی به‌دنبال تشخیص ناباروری، پدیده‌ای قابل انتظار خواهد بود. هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی آموزش مبتنی‌بر مثبت‌اندیشی بر بهزیستی روان‌شناختی و کیفیت رابطهٔ زناشویی زوجین نابارور بود.
روش‌بررسی: روش این پژوهش نیمه‌آزمایشی از نوع پیش‌آزمون-پس‌آزمون با گروه کنترل بود. جامعهٔ آماری پژوهش حاضر شامل تمامی زوجین نابارور مراجعه‌کننده به مطب‌های متخصصان زنان و زایمان اردبیل بودند که از این میان ۲۰ زوج نابارور به‌شیوهٔ نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. برای جمع‌آوری داده‌ها از پرسشنامهٔ بهزیستی روان‌شناختی ریف و مقیاس کیفیت رابطهٔ زناشویی استفاده شد. برای تحلیل داده‌های این پژوهش از آزمون تحلیل کواریانس تک‌متغیری (ANCOVA) استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج پژوهش نشان داد که آموزش مثبت‌اندیشی بر بهزیستی روان‌شناختی و کیفیت رابطهٔ زناشویی زوجین نابارور تأثیر مثبتی دارد ( ۰٫۰۰۱ ≥ p).
نتیجه‌گیری: درواقع نتایج پژوهش نشان می‌دهد که توانایی و مهارت افراد در تفکر مثبت بر سلامت روان‌شناختی، جسمانی و بین فردی تأثیر می‌گذارد. باتوجه به تأثیر آموزش مثبت‌اندیشی بر بهزیستی روان‌شناختی و کیفیت رابطهٔ زناشویی زنان نابارور بهتر است که به آموزش‌های ویژه به این زوجین و اقدامات پیشگیرانهٔ آن توجه شود.

کد مقاله 31765
تعداد بازدید 140

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397