• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مقایسه طرحواره‌های ناسازگار اولیه، ناگویی هیجانی و شادکامی در زنان با و بدون تعارضات زناشویی
تعداد صفحات 8
نویسنده لیلا مقتدر - لیلا حلاج
مشخصات نشریه فصلنامه باليني پرستاري و مامايي - دانشكده پرستاري و مامايي، دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي - درماني شهركرد شماره 2
تاریخ انتشار تابستان - 1397
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 145-138
زبان فارسی
کلید واژه شادکامی  طرحواره‌های ناسازگار اولیه  ناگویی هیجانی  طرحواره‌های ناسازگار  تعارض زناشویی  رودسر (شهرستان)  
چکیده زمینه و هدف: تعارض زوجین موضوع اجتناب‌ناپذیری بین زوج‌هاست؛ زیرا هیچ دو فردی در علایق، احساس‌ها، انتخاب‌ها و رفتارها شبیه هم نیستند. در عین حال، تعارض زناشویی می‌تواند به اختلال در روابط بین فردی منجر شود و زمینه‌ساز بروز مشکلاتی در خانواده باشد. هدف پژوهش حاضر تعیین تفاوت طرحواره های ناسازگار اولیه، ناگویی هیجانی و شادکامی در زنان با و بدون تعارضات زناشویی مراکز کمیته امداد شهرستان رودسر بود.
روش بررسی: پژوهش حاضر توصیفی‌تحلیلی و از نوع علّی‌مقایسه‌ای بود. با استفاده از جدول کرجسی مورگان 103 نفر از زنان دارای تعارض زناشویی تحت پوشش مراکز کمیته امداد شهرستان رودسر در سال 1394 که به دادگاه‌های خانواده این شهرستان ارجاع شده بودند، با نمونه‌گیری در دسترس انتخاب و با 103 نفر از زنان بدون تعارض زناشویی مقایسه شدند. ابزار گردآوری داده‌ها شامل پرسش‌نامه تعارض زناشویی ثنایی، پرسش‌نامه مقیاس آلکسی‌تیمیا تورنتو، پرسش‌نامه مقیاس شادکامی پرسش‌نامه طرحواره های ناسازگار اولیه بود. داده‌ها با استفاده از آزمون‌های لوین، ام‌باکس و تحلیل واریانس چندمتغیره و نرم‌افزار SPSS نسخه 18 تحلیل شدند.
یافته ها: نتایج نشان داد بین دو گروه در متغیرهای ناگویی هیجانی، شادکامی و طرحواره‌های ناسازگار تفاوت وجود دارد (0/01 > P).
نتیجه گیری: با توجه به نتایج پژوهش و وجود تفاوت بین گروه‌های مورد مقایسه، از عواملی که می‌تواند تعارض زناشویی را در زوجین کاهش دهد، شادکامی است. همچنین با توجه به تفاوت گروه‌های مطالعه در متغیرهای ناگویی هیجانی و طرحواره‌های ناسازگار، می‌توان با آگاهی‌دادن به زوج ها برای اقدام به کاهش این متغیرها، موجبات کاهش تعارضات زناشویی را فراهم کرد.

کد مقاله 31751
تعداد بازدید 237

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397