• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان افسردگی پدران در دوران بارداری و تأثیر آن بر روابط زوجین و سلامت کودکان: یک مطالعه مروری
تعداد صفحات 0
نویسنده زهره شاه حسینی - عذرا باروج کیاکلایی - حمزه حسینی - زهرا اسماعیلی دوکی - رضاعلی محمدپور تهمتن
مشخصات نشریه فصلنامه تعالي باليني - دانشگاه علوم پزشکی مازندران شماره 1 پیاپی 18
تاریخ انتشار 1397
درجه علمی علمی - پژوهشی
زبان فارسی
کلید واژه روابط زوجین  افسردگی  دوران بارداری  افسردگی پس از زایمان  سلامت کودکان  سلامت روان فرزندان  سلامت پدر در خانواده  سلامت روانی  سلامت روانی مردان  مطالعه مروری  سلامت مردان  افسردگی پدران  افسردگی قبل از زایمان  
چکیده افسردگی پدران در دوران بارداری باعث افزایش اختلالات روان‌پزشکی، اختلالات اضطرابی و اختلال در رشد و تکامل کودک شود. لذا با توجه به اهمیت سلامت روان پدران در سلامت روان کودکان، این مطالعه با هدف تأثیر افسردگی پدران در دوران بارداری بر روابط زوجین و سلامت کودکان انجام شد.
مطالعه حاضر، مطالعه‌ای مروری بوده که جهت نگارش آن ابتدا با استفاده از روش MESH کلیدواژه‌های مرتبط استخراج شد و سپس با استفاده از کلیدواژه‌های فارسی افسردگی پدر، افسردگی قبل از زایمان، افسردگی پس از زایمان، کودک و یا معادل انگلیسی آن‌ها جستجو در بانک اطلاعاتی اینترنتی Google Scholar و به‌طور اختصاصی‌تر در پایگاه‌های ­اطلاعاتی نظیر SID،Science Direct،Web of Science ، ProQuest، PubMed، Cochrane و Springer انجام شد و مقالات مرتبط از سال 1983 تا 2018 انتخاب گردید. 95 مقاله جستجو شد و پس از بررسی خلاصه مقالات، از 70 مقاله جهت نگارش این مطالعه مروری استفاده گردید.
نتایج مطالعات ما در این خصوص منجر به سازمان‌دهی یافته در دو طبقه شد: طبقه اول: تأثیر افسردگی پدران بر روابط زوجین شامل: خشم و درگیری‌های بین فردی زوجین، افزایش خطر ناسازگاری و احساسات منفی در روابط زناشویی، عیب‌جویی بیش‌ازحد زوجین از یکدیگر، اختلالات عاطفی_روانی زوجین و خطر نوزادکشی و طبقه دوم تأثیر افسردگی پدران بر سلامت روان کودک شامل: افزایش استرس و اضطراب کودک، مشکلات خلق‌وخو در کودک، مشکلات رفتاری به‌ویژه در کودکان پسر، رفتارهای ضداجتماعی کودک، ناآرامی و بیش­فعالی و اختلالات عاطفی _روانی کودک می‌باشد.
با توجه به تأثیرات منفی ناشی از افسردگی پدران در دوران بارداری، باید از سوی کارکنان بهداشتی در زمینه شناسایی پدران افسرده در دوران بارداری، به خانواده‌ها آموزش‌های لازم داده شود تا بتوان با تشخیص به‌موقع و درمان آن، از عواقب این اختلال بر خانواده و کودک کاست تا بتوان روابط زوجین و کیفیت زندگی را بهبود بخشید.

کد مقاله 31673
تعداد بازدید 172

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397