• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی رابطه بین ابعاد شخصیتی و نوع جنسیت با رفتارهای کاهنده کیفیت حسابرسی
تعداد صفحات 23
نویسنده طه احمدزاده - فرشید خیرالهی - فرهاد شاه‌ویسی - علی اصغر طاهرآبادی
مشخصات نشریه دوفصلنامه حسابداري سلامت - دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني شيراز سال 6 شماره 2 پیاپی 18
تاریخ انتشار پاییز و زمستان - 1396
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 23-1
زبان فارسی
کلید واژه جنسیت  ابعاد شخصیتی  کیفیت حسابرسی  جنسیت حسابرس  حسابرسی  حسابرسان زن  حسابرسان مرد  رفتارهای کاهنده کیفیت حسابرسی  کمتر گزارش کردن زمان  
چکیده مقدمه: موضوع کیفیت حسابرسی از زمان گزارش کمیسیون کوهن، که به وسیله جامعه حسابداران رسمی آمریکا در سال 1978 میلادی منتشر شد و انگیزه­ های اساسی پژوهش‌های مرتبط با آن، توجه ویژه­ ای را به خود جلب کرده است. هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه بین ابعاد پنج‌گانه شخصیت با وقوع رفتارهای کاهنده­ کیفیت حسابرسی و نقش جنسیت در رغبت به رفتارهای مذکور است.
روش پژوهش: این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی و از نظر نحوه گردآوری داده، توصیفی همبستگی است. جامعه‌ آماری پژوهش شامل حسابرسان مشغول به کار در کلیه رده­ های حسابرسی در مؤسسات حسابرسی عضو جامعه حسابداران رسمی ایران است که از بین آن‌ها تعداد 384 نفر به عنوان نمونه انتخاب شده است. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از ضریب همبستگی و آزمون t دو نمونه‌ای مستقل استفاده شده است.
یافته‌ها: نتایج پژوهش حاکی از آن است که رابطه معنی‌داری بین رفتارهای کاهنده­ کیفیت حسابرسی و ابعاد پنج‌گانه شخصیت (روان­رنجوری، برون­گرایی، انعطاف­پذیری، دل‌پذیربودن ووجدان­کاری) وجود دارد. به عبارت دیگر، شخصیت فرد در رغبت به انجام این نوع رفتارها تأثیرگذار است. هم‌چنین، از بین رفتارهای مورد بررسی تنها دو رفتار «کاهش میزان کار انجام شده به کم‌تر از آن چه که برای یک حسابرسی، منطقی به‌نظر می‌رسد» و «کم‌تر گزارش‌کردن زمان» از توزیع یکسانی بین حسابرسان مرد و زن برخوردار نیست و رغبت به انجام آن‌ها در بین حسابرسان زن بیشتر است.
نتیجه‌گیری: شخصیت عامل مهمی در عملکرد سازمانی و فردی به شمار می­رود و توجه به آن، بهبود عملکرد و سلامت کاری فرد را به‌دنبال خواهد داشت. لذا، در هر دو مقوله شخصیت و جنسیت، ویژگی‌های فردی برای پیشبرد هدف‌های سازمانی اهمیت دارد.

کد مقاله 31115
تعداد بازدید 242

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397