• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان رابطه بین ازدواج خویشاوندی با سقط جنین ناخواسته و مرده‌زایی
تعداد صفحات 8
نویسنده مهری شمس قهفرخی
مشخصات نشریه دوماهنامه پایش - پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی - علمی پژوهشی سال 17 شماره 4 پیاپی 80
تاریخ انتشار مرداد و شهریور - 1397
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 462-455
زبان فارسی
کلید واژه سقط جنین  ازدواج خویشاوندی  مرده‌زایی  سقط جنین ناخواسته  
چکیده مقدمه: ازدواج های خویشاوندی در ایران رایج هستند، این امر به میزان بالای ناهنجاری های مادرزادی و بیماری های ژنتیکی و همچنین به سقط جنین و مرده زایی منجر می شود. هدف از اين مقاله، ارزيابي رابطه بين ازدواج هاي خویشاوندی و سقط جنین ناخواسته و مرده زایی در شهر اصفهان است.
مواد و روش کار: روش تحقیق کمی و داده ها به صورت پیمایشی و با استفاده از پرسش‌نامه محقق‌ساخته گردآوری شد. جامعه آماری در این پژوهش، تمامی زنان شاغل ازدواج كرده 15 تا 50 ساله‌ عضو خانوارهای ساکن شهر اصفهان در سال 1393 بودند که در داخل خانوار شناسایی و با آنها مصاحبه شد، روش نمونه‌گیری در این پژوهش، روش‌ خوشه‌ای چند مرحله‌ای بر مبنای فهرست حوزه‌های سرشماری نفوس و مسکن 1390 شهر اصفهان (مرکز آمار ایران) بود. بر این اساس، حداقل تعداد نمونه برابر با 587 خانوار محاسبه گردید که در نهایت از 608 زن، مصاحبه به عمل آمد. روش آماری مورد استفاده در این تحقیق آزمون t و رگرسیون لوجستیک بود، که با استفاده از نرم افزار STATA انجام شد.
یافته ها: میزان سقط جنین ناخواسته و مرده زایی در ازدواج های خویشاوندی، بیشتر از ازدواج های غیرخویشاوندی مشاهده گردید. از 484 ازدواج غیرخویشاوند، 50 زن و از 124 ازدواج خویشاوندی، 22 زن سقط جنین ناخواسته یا مرده زایی داشتند. ازدواج خویشاوندی با سقط جنین ناخواسته و مرده زایی رابطه مثبت معنادار داشت و نسبت برتری مربوطه، بیانگر آن بود که زنانی که ازدواج غیرخویشاوندی داشته اند، 94/3 درصد کمتر دچار سقط جنین ناخواسته یا مرده زایی شده اند. سن نیز رابطه مثبت معنادار با سقط جنین ناخواسته و مرده زایی داشت و نسبت برتری، نشان داد که با افزایش یک سال سن، سقط جنین ناخواسته و مرده زایی نیز 18/7 درصد افزایش پیدا می کند. رابطه تعداد فرزندان با سقط جنین ناخواسته و مرده زایی، منفی و معنادار بود و با افزایش تعداد فرزندان، سقط جنین ناخواسته و مرده زایی 76/7 درصد کاهش یافت. رابطه تحصیلات با سقط جنین ناخواسته و مرده زایی اگرچه منفی بود اما معنادار نشد.
بحث و نتیجه گیری: وفق نتایج ازدواج خویشاوندی در سقط جنین ناخواسته و مرده زایی مؤثر است. همچنین عوامل غیرژنتیکی مانند سن و تعداد فرزندان اگرچه تأثیر کمتری نسبت در سقط جنین ناخواسته و مرده زایی به نوع ازدواج دارند اما باز هم تأثیرشان قابل توجه است.

کد مقاله 30832
تعداد بازدید 178

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397