• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مقایسه ویژگی‌های شخصیتی زنان مبتلا به اختلال ملال جنسیتی و زنان غیرمبتلا
تعداد صفحات 12
نویسنده سمیه منتشلو - محمدرضا شعیری - لیلا حیدری نسب
مشخصات نشریه دوماهنامه دانشور پزشکی - دانشگاه شاهد سال 25 پیاپی 135
تاریخ انتشار تير - 1397
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 38-27
زبان فارسی
کلید واژه ویژگی‌های شخصیتی زنان  پنج عامل شخصیت  ملال جنسیتی  رورشاخ  نظام جامع اکسنر  
چکیده مقدمه و هدف: با توجه به تأثیرات فراگیر اختلال ملال جنسیتی بر عملکرد اجتماعی و روانی مبتلایان و همچنین آگاهی کمی که در کشور ما نسبت به این اختلال وجود دارد که در نتیجه منجر به برخوردهای نامناسب و غیرمنطقی می‌شود، ضرورت وارسی دقیق و آگاهی‌بخش این اختلال آشکار می­شود. بنابراین هدف از پژوهش حاضر، تعیین تفاوت ویژگی‌های شخصیتی زنان مبتلا به اختلال ملال جنسیتی و زنان غیرمبتلا با استفاده از آزمون رورشاخ است.
مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر از نوع تحقیقات علی مقایسه‌ای است. به این منظور 30 نفر از هر دو گروه مبتلایان مراجعه کننده به مراکز تشخیصی و افراد غیر مبتلا به روش نمونه­ گیری در دسترس و با توجه به همتاسازی ویژگی­های جمعیت شناختی، از جمله سن، تحصیلات، وضعیت تأهل، انتخاب شدند. در نهایت آزمودنی­ها با استفاده از آزمون رورشاخ، منطبق با نظام جامع اکسنر، به شکل انفرادی، مورد ارزیابی قرار گرفتند و داده‌های حاصل با استفاده از نرم‌افزار SPSS21 و روش آماری t-test مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
نتایج: نتایج نشان داد در متغیر­های مختلف بین دو گروه تفاوت‌های معناداری وجود دارد از جمله: پاسخ کل (W)، هیجانات انسانی (Hx)، اجزاء بدن انسان (Hd)، آناتومی (An)، خون (Bl)، اجزاء بدن حیوان افسانه‌ای (Ad) غذا (Fd)، چشم‌انداز (Ls)، طبیعت (Na)، محتوای جنسی (Sx)، پاسخ‌های رایج (pop)، رنگ (C)، حرکت انسانی (M)، سایه روشن-شکل (YT)، شکل-بافت (FT)، شکل خالص (F)، کیفیت شکل معمولی (FQo)، کیفیت شکل غیرمعمول (FQu)، فعالیت سازمانی (Zf,Zsum
نتیجه­ گیری: نتایج حاکی از این است در زنان مبتلا به اختلال ملال جنسیتی در مقایسه با زنان غیرمبتلا، نشانه­ های افسردگی و اضطراب بیشتر قابل مشاهده است. شیوه­ برخورد زنان غیرمبتلا با شرایط محیطی، بیشتر به صورت عینی و استدلالی به نظر می­رسد و در سازمان‌بخشی به محرک­ها موفق­تر عمل می­کنند اما زنان مبتلا هیجان مدارتر بوده و بیشتر در جهت زندگی خیالی خود پیش می­روند. از سوی دیگر روابط بین فردی این افراد با مسائل و مشکلاتی همراه است.

کد مقاله 30600
تعداد بازدید 229

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397