• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی روایی و پایایی نسخه فارسی ابزار غربالگری بدرفتاری با زن (WAST)
تعداد صفحات 8
نویسنده سمیرا گلعذار - زهره کشاورز - عباس عبادی
مشخصات نشریه دوماهنامه پایش - پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی - علمی پژوهشی سال 17 شماره 3 پیاپی 79
تاریخ انتشار خرداد و تیر - 1397
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 274-267
زبان فارسی
کلید واژه خشونت خانگی  خشونت خانگی علیه زنان  بدرفتاری با زنان  روایی  پایایی  زنان خشونت دیده  ابزار غربالگری بدرفتاری با زن  
چکیده مقدمه: خشونت خانگی علیه زنان بعنوان یکی از مشکلات جدی سلامت همگانی شناخته می شود، و ابزار غربالگری بدرفتاری با زن، قادر است زنان خشونت دیده را شناسایی کند. هدف از این پژوهش، بررسی روایی و پایایی نسخه فارسی ابزار غربالگری بدرفتاری با زن بود.
مواد و روش کار: پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی بود، که در آن نسخه اصلي ابزار غربالگری بدرفتاری با زن به زبان انگليسي پس از کسب اجازه از سازنده آن با استفاده از روش ترجمه استاندارد مستقیم و بالعکس به فارسی ترجمه شد. نسخه نهایی فارسی توسط 80 زن متأهل در سال 1396 تکمیل گردید. جهت تعیین اعتبار ابزار از تحلیل عاملی اکتشافی استفاده گردید. پایایی ابزار با روش محاسبه ضریب آلفای کرونباخ و نیز انجام آزمون ـ بازآزمون مجدد بررسی شد.
یافته ها: وفق نتایج تحلیل عاملی اکتشافی شاخص KMO که نشان دهنده کفایت حجم نمونه است، میزان 0/86 محاسبه شد و آزمون بارتلت معنادار شد. تحلیل عاملی اکتشافی منجر به استخراج 2 عامل شد. به منظور تعيين پايایی، ضریب آلفاي کرونباخ کل ابزار 0/84 به دست آمد و همبستگي درون خوشه اي پرسشنامه 0/81 بود که هر دو نشان دهنده پایایي قابل قبول نسخه فارسي ابزار بودند.
بحث و نتیجه گیری: يافته هاي پژوهش بيانگر اين بود که نسخه فارسي ابزار غربالگری بدرفتاری با زن از اعتبار و پایایی لازم برخوردار است و مي توان از آن به عنوان ابزاري مناسب جهت غربالگری زنان خشونت دیده در ايران استفاده نمود.

کد مقاله 30544
تعداد بازدید 212

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397