• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان چالش‫‌های والدین دختران مبتلا به بیماری مولتیپل اسکلروزیس: یک مطالعه پدیده‌شناسی
تعداد صفحات 12
نویسنده مرضیه پناهی - زهرا تذکری - منصوره کریم اللهی
مشخصات نشریه فصلنامه سلامت و مراقبت (دانشکده پرستاری و مامایی سابق) سال 20 شماره 2
تاریخ انتشار تابستان - 1397
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 176-165
زبان فارسی
کلید واژه پدیدارشناسی  مشکلات والدین  پدیده‌شناسی  بیماری مولتیپل اسکلروزیس (MS)  بیماران ام. اس  
چکیده زمینه و هدف: بیماری مزمن در فرزند، خطرات بهداشت روانی را در والدین افزایش می‫دهد. همچنین والدین به منظور حفظ و بازآفرینی روال معمول خانواده، نقش ها و مسئولیت‫های جدیدی را جهت رفع نیازهای جسمی و عاطفی فرزندان به دست می ‫آورند. این مطالعه با هدف تبیین چالش های والدین دختران مبتلا به مولتیپل­ اسکلروزیس انجام گرفت.
روش کار: این پژوهش یک مطالعه کیفی با رویکرد پدیده شناسی بود که با مشارکت والدین دختران عضو انجمن ام‫اس اردبیل انجام شد. والدینی که از شروع ابتلای دختر خود به بیماری ام‫اس با او زندگی می‫کردند و تمایل به شرکت در پژوهش داشتند وارد مطالعه شدند. داده‌ها به روش مصاحبه عمیق نیمه ‌ساختار‌یافته با 12 نفر از مشارکت کنندگان جمع‫آوری شد. در نهایت اطلاعات جمع‫آوری شده با استفاده از روش کلایزی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: حاصل تحلیل داده ها استخراج 3 مضمون و 8 زیرمضمون: 1. پریشانی (دل نگرانی و واهمه، ناراحتی و نارضایتی، آینده مواج و مشغولیت ذهنی)، 2. موانع سازگاری (بار اقتصادی و مشکلات پروسه درمان) و 3. زمین‫گیرشدن (محدودیت و انزوا و استیصال) بود.
نتیجه گیری: از چالش‫هایی که والدین شرکت‫ کننده در این مطالعه ذکر کردند، پریشانی‫های روحی و ذهنی مانند دل نگرانی، ناراحتی، آینده مواج و مشغولیت ذهنی بود. همچنین بیشتر آنها پویایی اجتماعی خود را از دست داده و به دلیل عدم دست یابی به نتایج درمانی رضایت بخش، احساس درماندگی و استیصال می‫کردند. مشکلات پروسه درمان و بار اقتصادی ناشی از بیماری نیز از چالش‫هایی بود که مانع کنار آمدن آنها با بیماری فرزندشان شده بود. ارائه این چالش ها به برنامه ریزان و مدیران مراقبت سلامت می تواند تاثیر بسزایی در برطرف کردن آنها داشته باشد.

کد مقاله 30511
تعداد بازدید 164

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397