• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان پیش بینی کیفیت زندگی زناشویی بر اساس جهت‌گیری معنوی
تعداد صفحات 10
نویسنده عارفه مؤذن جامی - کوروش محمدی - رضا فلاح چای
مشخصات نشریه دوفصلنامه دین و سلامت - دانشگاه علوم پزشكي مازندران شماره 2 پیاپی 9
تاریخ انتشار پاییز و زمستان - 1396
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 40-31
زبان فارسی
کلید واژه زندگی زناشویی  باورهای مذهبی  کیفیت زناشویی  دینداری  کیفیت زندگی زناشویی  اعمال مذهبی  جهت‌گیری معنوی  
چکیده سابقه و هدف: با توجه به نتایج مثبت ازدواج پایدار، پژوهشگران توجه بسیاری را به شاخص‌ها و عوامل تأثیرگذار بر ارتقای کیفیت زناشویی معطوف کرده‌اند. یکی از مهم‌ترین این عوامل، دینداری و نقش اساسی باورها و اعمال مذهبی است. در این راستا پژوهش حاضر با هدف پیش‌بینی کیفیت زناشویی بر اساس جهت‌گیری معنوی انجام شد.
مواد و روش‌ها: پژوهش توصیفی- همبستگی حاضر در ارتباط با 844 نفر از افراد متأهل شهر مشهد با میانگین سنی 7/31 سال انجام شد. داده‌های این پژوهش توسط پرسش‌نامه‌های اطلاعات جمعیت‌شناختی، جهت‌گیری معنوی و کیفیت زناشویی که روایی و پایایی آن‌ها در ایران تأیید شده است جمع‌آوری گردید. به‌منظور تجزیه و تحلیل داده‌ها از روش‌های آماری توصیفی و استنباطی (رگرسیون گام به گام) به‌همراه نرم‌افزار SPSS 22 استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج به‌دست‌آمده نشان می‌دهد که میزان همبستگی (R) بین جهت‌گیری معنوی با متغیر وابسته کیفیت زناشویی برابر با 582/0 می‌باشد. همچنین ضریب تعیین بیانگر آن است که 27/0 از واریانس متغیر وابسته (کیفیت زناشویی) توسط متغیر جهت‌گیری معنوی تبیین می‌شود. معناداربودن مدل رگرسیونی نیز رابطه خطی بین متغیرها را تأیید می‌کند.
استنتاج: به نظر می‌رسد که جهت‌گیری معنوی و مؤلفه‌های آن یکی از شاخص‌های اصلی ارتقای کیفیت زناشویی و ازدواج پایدار می‌باشد و نقش تعیین‌کننده‌ای را در کیفیت زناشویی زوجین ایفا می‌کند.

کد مقاله 29448
تعداد بازدید 222

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397