• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان وضعیت بهره‌مندی زنان میانسال متأهل از خدمات سلامت جنسی؛ یک مطالعه مقطعی
تعداد صفحات 8
نویسنده صدیقه مقسمی - گیتی ازگلی - فضل الله احمدی - معصومه سیمبر
مشخصات نشریه هفته نامه دانشكده پزشكي اصفهان - دانشگاه علوم پزشکی اصفهان سال 35 پیاپی 455
تاریخ انتشار دى - هفته سوم - 1396
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 1647-1640
زبان فارسی
کلید واژه سلامت زنان  زنان متأهل  سلامت جنسی  میانسالی  خدمات سلامت زنان  زنان میانسال  مطالعه مقطعی  رفتارهای جستجوی سلامت  
چکیده مقدمه: سلامت جنسی در تمام عمر مهم است. با این حال، عمده‌ی تحقیقات و برنامه‌های بهداشتی در سنین باروری بوده و تحقیقات کمی به بررسی وضعیت سلامت جنسی زنان در میان‌سالی پرداخته است. این تحقیق، با هدف تعیین وضعیت بهره‌مندی زنان میان‌سال متأهل از خدمات سلامت جنسی انجام شد.
روش‌ها: مطالعه‌ی مقطعی حاضر، در سال 1395 بر روی 326 زن میان‌سال 65-40 ساله در شهر گرگان انجام شد. داده‌ها با استفاده از پرسش‌نامه‌ی محقق ساخته‌ی پایا و روا در سه بخش دموگرافیک و مراقبت از سلامت جنسی، منابع کسب اطلاعات و محل مراجعه برای حل مشکلات جنسی جمع‌آوری گردید. داده‌ها در سطح معنی‌داری 050/0 > P با استفاده از نرم‌افزار SPSS و آزمون‌های توصیفی، پارامتریک و غیر پارامتریک تجزیه و تحلیل شد.
یافته‌ها: 9/46 درصد زنان هرگز برای معاینه‌ی پستان مراجعه نکرده بودند. 9/43 درصد آنان هر 5 سال یک بار آزمایش دهانه‌ی رحم انجام نمی‌دادند. 1/41 درصد برای حل مشکل سلامت جنسی خود به مراکز بهداشتی و یا درمانی مراجعه می‌کردند. 1/22 درصد افراد، هرگز سؤالات سلامت جنسی خود را از کارکنان بهداشتی نمی‌پرسیدند. مهم‌ترین منابع کسب اطلاعات به ترتیب کارکنان بهداشتی زن (60 درصد)، کتاب‌ها و مجلات (8/32 درصد) و سپس دوستان (8/19 درصد) بودند. برخی مشخصات دموگرافیک و باروری با نمره‌ی مراقبت جنسی مرتبط بود (050/0 > P).
نتیجه‌گیری: وضعیت مراقبت و بهره‌مندی از خدمات سلامت جنسی در زنان میان‌سال مطلوب نبوده و نیازمند توجه بیشتری است. انجام مطالعات کیفی، جهت بررسی عمیق و مبتنی بر بستر عوامل مؤثر پیشنهاد می‌شود.

کد مقاله 29061
تعداد بازدید 190

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397