• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی ارتباط عملکرد و اعتماد به نفس ‌جنسی با شاخص توده ‎‌بدنی زنان سنین باروری
تعداد صفحات 9
نویسنده نجمه حجابی حقیقی - حمید آتش‌پور - میترا ملایی نژاد
مشخصات نشریه هفته نامه دانشكده پزشكي اصفهان - دانشگاه علوم پزشکی اصفهان سال 35 پیاپی 455
تاریخ انتشار دى - هفته سوم - 1396
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 1613-1605
زبان فارسی
کلید واژه اعتماد به نفس زنان  عملکرد جنسی زنان  سلامت جنسی  شاخص توده بدنی  عملکرد جنسی  زنان سنین باروری  اعتماد به نفس جنسی  
چکیده مقدمه: سلامت جنسی جزء مهمی در تأمین‌ سلامت ‌زوجین ‌و بهداشت عمومی است. موفقیت در ارتباط جنسی زوج، موفقیت در زندگی زناشویی است. در سال‌های اخیر، ارتباط شاخص توده‌ی بدنی با عملکرد جنسی مورد توجه قرار گرفته است. مطالعه‌ی‌ حاضر، با هدف‌ مقایسه‌ی‌ عملکرد جنسی و اعتماد به ‌نفس‌ جنسی ‌با در نظر گرفتن‌ شاخص‌ توده‌ی ‌بدنی زنان سنین باروری انجام شد.
روش‌ها: در یک مطالعه‌ی مقطعی، 192 زن 50-18 سال متأهل شهر اصفهان در سال‌های 96-1395 به صورت در دسترس وارد مطالعه شدند. ملاک‌های ورود شامل تحصیلات حداقل دیپلم، نداشتن بیماری روانی و جسمی و تمایل به شرکت در پژوهش بودند. ملاک‌های خروج، شامل عدم تمایل و همکاری شرکت‌ کننده در پژوهش بود. اطلاعات با استفاده از پرسش‌نامه‌ی فردی، ترازو و متر، پرسش‌نامه‌های شاخص عملکرد جنسی (Female sexual function index یا FSFI) و اعتماد به ‌نفس‌ جنسی ‌زنان Anne Hooper، جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS و آزمون‌های Levene، و MANOVA و One-way ANOVA انجام شد.
یافته‌ها: تفاوت معنی‌داری بین ‌میانگین نمرات ‌ابعاد میل ‌جنسی، تحریک روانی و ارگاسم، در سه گروه لاغر ( < 5/18 کیلوگرم/مترمربع)، متوسط (9/24-5/18 کیلوگرم/مترمربع) و چاق (30-25 کیلوگرم/مترمربع) بود (05/0 > P)، اما در ابعاد رطوبت، رضایتمندی و درد جنسی بین سه‌ گروه، تفاوت معنی‌داری به دست نیامد. همچنین، میانگین نمرات ابعاد میل جنسی، تحریک روانی و ارگاسم ‌در زنان لاغر پایین‌تر و میانگین نمرات درد جنسی آن‌ها بالاتر از سایر گروه‌ها بود (050/0 > P). سه گروه در اعتماد به نفس ‌جنسی ‌تفاوت معنی‌داری نداشتند.
نتیجه‌گیری: بر اساس یافته‌های این مطالعه، می‌توان ‌گفت که ‌شاخص‌ توده‌ی ‌بدنی در زنان، تنها عامل تعیین ‌کننده‌ی عملکرد و اعتماد به‌ نفس‌ جنسی آن‌ها نیست و سایر عوامل مؤثر درون روانی، بین فردی و سناریوهای فرهنگی را باید مورد بررسی قرار داد.

کد مقاله 29060
تعداد بازدید 214

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397