• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی نقش واسطه‌ای عزت نفس در رابطه با سبک دلبستگی ناایمن و دلزدگی زناشویی معتادان مواد افیونی
تعداد صفحات 0
نویسنده نادر اعیادی - محسن رسولی - علی محمد نظری
مشخصات نشریه سالنامه مطالعات ناتواني پیاپی 13
تاریخ انتشار 1396
درجه علمی علمی - پژوهشی
زبان فارسی
کلید واژه معتاد  دلزدگی زناشویی  وابستگی به مواد مخدر  عزت نفس  سبک دلبستگی ناایمن  سوء مصرف مواد   
چکیده زمینه و هدف: به‌دلیل چند‌وجهی ‌بودن اعتیاد و نقش مهم عزّت‌نفس در بروز مسائل مختلف فردی و زناشویی، هدف پژوهش حاضر بررسی نقش واسطه‌ای عزّت‌نفس در رابطه با سبک دلبستگی ناایمن و دلزدگی زناشویی معتادان به مواد افیونی بود.
روش‌بررسی: طرح پژوهش حاضر، همبستگی از نوع تحلیل مسیر بود. جامعهٔ آماری پژوهش حاضر را تمامی معتادان مواد افیونی مراجعه‌کننده به مراکز ترک اعتیاد شهر تهران تشکیل دادند که از بین آن‌ها ۲۱۵ نفر به شیوهٔ نمونه‌گیری خوشه‌ای چندمرحله‌ای انتخاب شدند. به‌منظور گردآوری داده‌های پژوهش، از پرسشنامهٔ عزّت‌نفس روزنبرگ، مقیاس دلبستگی بزرگسال کولینز ورید و پرسشنامهٔ دلزدگی زناشویی پایینز استفاده شد. برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از شاخص‌های آمار توصیفی و استنباطی (هم‌چون همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه) و نرم‌افزار SPSS (ورژن ۲۱) استفاده گردید.
یافته‌ها: یافته‌های پژوهش حاضر نشان داد که دلبستگی ناایمن علاوه بر اثر معنادار مستقیم بر دلزدگی زناشویی معتادان موادافیونی( ۰٫۲۳۸ = β و ۰٫۰۰۳ = P )، به‌طور غیرمستقیم نیز با اثرگذاری بر عزّت‌نفس باعث تغییر در دلزدگی زناشویی می‌گردد (۰٫۲۳۹ = β و ۰٫۰۰۱ > p).
نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌های پژوهش حاضر که نشان داد عزّت‌نفس در رابطه با دلبستگی ناایمن و دلزدگی زناشویی نقش واسطه‌ای دارد، توجه به نقش عزّت‌نفس در مداخله‌های درمانی و آموزش‌های خانواده، ضروری به نظر می‌رسد.

کد مقاله 28846
تعداد بازدید 190

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397