• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تجربیات زیسته بیوه زنان از چالش‌های مرتبط با نیازهای عاطفی و جنسی: یک مطالعه پدیدارشناسی
تعداد صفحات 16
نویسنده میترا ملایی نژاد - شهناز کهن - فرزانه غدیریان
مشخصات نشریه ماهنامه زنان مامایی و نازایی ایران شماره 6 پیاپی 266
تاریخ انتشار شهريور - 1396
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 95-80
زبان فارسی
کلید واژه زنان بیوه  تجربه زنان  بیوگی زنان  ازدواج بیوه زن  نیازهای عاطفی  تجربه زیسته  پدیدارشناسی  نیازهای جنسی  مطالعه کیفی  
چکیده مقدمه: بیوگی حادثه‌ای پراسترس برای زنان است که اغلب با از دست دادن سلامتی، روابط انسانی و حمایت مالی همراه است. مطالعه حاضر با هدف توصیف تجارب بیوه زنان از بیوگی و تلاش آنها برای برطرف کردن نیازهای عاطفی جنسیشان انجام شد.
روش‌کار: این مطالعه با استفاده از رویکرد کیفی به روش پدیدارشناسی انجام شد. داده‌ها از طریق مصاحبه بدون ساختار با 10 بیوه زن که به روش مبتنی بر هدف انتخاب شده بودند، گردآوری شد‌. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از روش کلایزی انجام شد.
یافته‌ها: پس از تجزیه و تحلیل مصاحبه‌ها، سه مفهوم اصلی به همراه زیر مفهوم‌ها شناسایی شدند که مفاهیم اصلی شامل: دوگانگی احساسی مادری در برابر زنانگی؛ نیازهای جنسی واضح اما نگفتنی؛ ازدواج مجدد و سرانجام مبهم بود.
نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه، نمایی نزدیک از مشکلات بیوه زنان را در برابر باورهای فرهنگی و اجتماعی نامناسب در مورد نیازهای جنسی و عاطفی‌شان نشان داد. زنان بیوه، نیازهای جنسی‌شان را واضح اما با توجه به محدودیت‌های اجتماعی غیر قابل بیان توصیف کردند. آنها با دوگانگی ترس و نیاز برای تأمین نیازهای جنسی‌شان در جامعه مواجه‌اند که مدتی پس از فوت همسرشان شدت می‌یابد. آنها نیازهای جنسی و عاطفی پاسخ داده نشده‌شان را با عنوان مادری در برابر زنانگی توصیف کردند و شرح دادند که چگونه احساس نیازشان برای تماس غیر جنسی و دریافت حمایت عاطفی از مردان، آنها را در ایفای نقششان به عنوان مادر، با دوگانگی روبرو کرده است. همچنین نتایج نشان داد که چگونه مهارها و باورهای اجتماعی، بیوه زنان را به سمت یک زندگی غیر جنسی برای حمایت از فرزندانشان سوق می‌دهد.

کد مقاله 27078
تعداد بازدید 243

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397