• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مقایسه اثربخشی زوج درمانی رفتاری تلفیقی و زوج درمانی سیستمی رفتاری بر افزایش بهزیستی روانی زوجین
تعداد صفحات 7
نویسنده پیمان یوسف زاده - ولی الله فرزاد - شکوه نوابی نژاد - رحمت الله نورانی پور
مشخصات نشریه فصلنامه ابن سينا ( طب هوافضا- طب زيرسطحي- طب بحران- طب رزم و روانپزشكي نظامي) - اداره‌ بهداشت‌ و درمان‌ نيروي هوايي ارتش جمهوري اسلامي ايران شماره 1 پیاپی 58
تاریخ انتشار بهار - 1396
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 28-22
زبان فارسی
کلید واژه بهزیستی روان‌شناختی  زوج درمانی سیستمی رفتاری  سلامت روان زوجین  زوج درمانی رفتاری التقاطی  
چکیده مقدمه: بهزیستی روانی یکی از مؤلفه‌های اصلی جنبش روانشناسی مثبت بوده که نقش مهمی در سلامت جسمانی، روانی، رضایت از زندگی و ازدواج موفق ایفا می‌نماید و افزایش آن در آشفتگی و بحران روابط همسران می‌تواند یکی از دستاوردهای مثبت زوج درمانی تلقی گردد. پژوهش حاضر به‌منظور مقایسه اثربخشی زوج درمانی رفتاری تلفیقی و زوج درمانی سیستمی رفتاری بر افزایش بهزیستی زوجین انجام شد.
روش بررسی: این پژوهش از نوع شبه آزمایشی و در قالب طرح پیش‌آزمون، پس‌آزمون، گروه کنترل با اندازه‌گیری مکرر است. جامعه آماری پژوهش حاضر را زوج‌های مراجعه کننده به چهار مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی استان تهران تشکیل می‌دادند که 24 زوج به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب و به‌صورت تصادفی در دو گروه آزمایشی و یک گروه کنترل گمارده شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه 84 سؤالی بهزیستی روانی ریف با شش زیر مقیاس بود. داده‌های پژوهش با استفاده از نرم افزار SPSS شاخص‌های آمار توصیفی و تحلیل کوواریانس آمیخته و چند متغیری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: یافته‌های به‌دست آمده در این پژوهش نشان داد که زوج درمانی رفتاری تلفیقی در مقایسه با زوج درمانی سیستمی رفتاری بر افزایش پذیرش خود، رشد فردی و تسلط بر محیط (مؤلفه‌های بهزیستی روانی) زوجین تأثیر بیشتری داشته است.
بحث و نتیجه‌گیری: در روابط بین فردی سالم به‌ویژه رابطه زناشویی نیاز است تا طرفین درگیر رابطه ضمن برخورداری از نگرش مثبت به خود و زندگی گذشته، حس تسلط بر محیط را افزایش داده تا در دستیابی به تجربه‌های نو به‌عنوان یک انسان بهره‌مند از استعدادهای بالقوه مؤثر عمل نمایند.

کد مقاله 27057
تعداد بازدید 244

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397