• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان اثربخشی مشاوره گروهی با رویکرد شناختی رفتاری بر راهبردهای مقابله‌ای و ابراز وجود زنان دارای همسر معتاد
تعداد صفحات 6
نویسنده ناصر حیدری - کاوه صیدمرادی - حدیث چراغیان - یونس دوستیان
مشخصات نشریه فصلنامه مطالعات ناتواني پیاپی 12
تاریخ انتشار 1395
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 48-43
زبان فارسی
کلید واژه مشاوره گروهی  راهبردهای مقابله‌ای  ابراز وجود  همسران معتادان  مشاوره گروهی با رویکرد شناختی رفتاری  رویکرد شناختی رفتاری  
چکیده هدف: پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی «مشاورهٔ گروهی با رویکرد شناختی-رفتاری» بر راهبردهای مقابله‌ای و ابراز وجود زنان همسر معتاد انجام شد.
روش‌بررسی: روش پژوهش نیمه‌آزمایشی و از نوع پیش‌آزمون-پس‌آزمون با گروه کنترل بود. جامعهٔ آماری، تمامی زنان دارای همسر معتادی بودند که برای درمان اعتیاد همسرانشان، به مراکز ترک اعتیاد استان تهران مراجعه کردند. نمونه شامل ۲۰ نفر از همسران مردان معتادی که اولین‌بار به مرکز ترک اعتیاد قرچک ورامین مراجعه کرده‌اند، بوده که در ردهٔ سنی ۳۵-۲۰ سال و تحصیلات زیردیپلم بودند. نمونه با استفاده از روش نمونه‌گیری تصادفی انتخاب شد. ابزارهای سنجش، پرسشنامه‌های راهبردهای مقابله‌ای لازاروس و فولکمن و ابراز وجود گمبریل ریچی بودند که افراد نمونه به این پرسشنامه‌ها پاسخ دادند. سپس به‌صورت تصادفی ده نفر از آن‌ها در گروه آزمایش و ۱۰ نفر دیگر در گروه کنترل قرار گرفتند. گروه آزمایش در ۱۰ جلسه‌ٔ مشاورهٔ گروهی شرکت کردند. دو هفته بعد از اتمام جلسات، پس‌آزمون برای هر دوگروه اجرا شد.
یافته‌ها: نتایج تحلیل کواریانس بیانگر این بود که مشاورهٔ گروهی شناختی-رفتاری بر راهبردهای مقابله‌ای و ابراز وجود زنان دارای همسر معتاد تأثیر دارد ( ۰٫۰۰۱ > p).
نتیجه‌گیری: یافته‌های به‌دست‌آمده نشان داد که جلسات مشاورهٔ گروهی شناختی-رفتاری می‌تواند باعث تغییر راهبردهای مقابله‌ای در زنان دارای همسر معتاد شود و همچنین باعث افزایش مهارت ابراز وجود در آنان شده است.

کد مقاله 26724
تعداد بازدید 223

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397