• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تمایل به فرزندآوري و عوامل مرتبط با آن در ایران: یک مطالعه ملی
تعداد صفحات 10
نویسنده محمود طاووسی - علی اصغر حائری مهریزی - ژیلا صدیقی - محمد اسماعیل مطلق - محمد اسلامی - فاطمه نقی‌زاده موغاری - مهدی عنبری - اکرم هاشمی - علی منتظری
مشخصات نشریه دوماهنامه پایش - پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی - علمی پژوهشی سال 16 شماره 4 پیاپی 74
تاریخ انتشار مرداد و شهریور - 1396
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 410-401
زبان فارسی
کلید واژه جمعیت  گرایش به فرزندآوری  جمعیت ایرانی  مطالعه جمعیتی  مطالعه ملی  
چکیده مقدمه: توجه به ضرورت موضوع فرزندآوری و خلاء مطالعات ملی در این خصوص محققان را بر آن داشت تا میزان تمايل به فرزند آوري و عوامل مرتبط با آن را در میان مردم ایران مورد بررسی قرار دهند.
مواد و روش کار: اين پژوهش يك مطالعه جمعيتي بود، که به صورت مقطعي در شهرها و روستاهای کشور انجام شد. در مجموع تعداد 20935 نفر]زنان متاهل در سنین باروری (49-15) و مردان متاهل با همسرانی در سنین باروری از 32 استان سراسر ایران در این مطالعه شرکت کردند.
یافته ها: میانگین (انحراف معیار) سن مخاطبان (8/23) 36/28 سال گزارش شد. نتایج مطالعه نشان داد که 31/8 درصد از پاسخگویان به فرزندآوری تمایل دارند. نتایج حاصل از به کارگیری آزمون رگرسیون لجستیک در این مطالعه نشان داد عدم تمایل به فرزندآوری با متغیرهایی مانند سن بیشتر ارتباط معنادار دارد. همچنین بخت عدم تمایل به فرزندآوری در افراد با درآمد بد/خیلی بد حدود 2/82 برابر افراد با درآمد خیلی خوب/ خوب و در کسانی که داشتن 2 فرزند را کافی می دانستند حدود 4/96 برابر افرادی بود که بیشتر از 3 فرزند را کافی می دانستند. بخت عدم تمایل به فرزندآوری در زنان حدود 1/44 برابر مردان، در شیعیان حدود 1/49 برابر اهل تسنن و در شهرنشینان حدود 1/36 برابر روستاییان بود.
بحث و نتیجه گیری: یافته های این مطالعه می تواند تصویری از وضعیت فعلی تمایل به فرزندآوری ایرانیان را نشان داده و راهنمای عمل مسئولان در برنامه ریزی های ذی‌ربط قرار گیرد.

کد مقاله 26592
تعداد بازدید 240

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397