• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان دانش‌ و نگرش زنان باردار نسبت به روش زایمان در شهر تهران: يك مطالعه پیمایشی
تعداد صفحات 8
نویسنده ناهید اکبری - مائده مجلسی - فاطمه رخشانی - علی منتظری
مشخصات نشریه دوماهنامه پایش - پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی - علمی پژوهشی سال 16 شماره 2 پیاپی 72
تاریخ انتشار فروردین و اردیبهشت - 1396
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 218-211
زبان فارسی
کلید واژه زنان باردار  سزارین  زایمان طبیعی  تهران  دیدگاه زنان  روش زایمان  تحقیق پیمایشی  انتخاب نوع زایمان  دیدگاه زنان باردار  دانش زنان  
چکیده مقدمه: اخیرا افزایش بی‌رویه سزارین در کشورهای با درآمد متوسط را به افزایش تقاضای مادر نسبت داده‌اند. از آنجا که دانش و نگرش ضعیف زنان بر انتخاب شیوه زایمان تاثیر‌گذار است، اين مطالعه با هدف بررسي دانش، نگرش زنان باردار نسبت به روش زایمان در شهر تهران در سال 1395 انجام گرفت.
مواد و روش کار: این مطالعه به طور مقطعی دانش و نگرش 702 زن باردار واجد شرایط را که جهت مراقبت بارداری به 37 مرکز دولتی و 48 مرکز خصوصی منتخب در شهر تهران مراجعه نموده اند را با استفاده از ابزار محقق ساخته و معتبر مورد بررسی و تحلیل قرار داده است.
یافته ها: 47/6 درصد مادران دانش متوسط نسبت به انتخاب روش زایمان، 62/5 درصد نگرش مثبت نسبت به زایمان طبیعی ابراز نمودند. در عین حال 60/1 درصد نگرش خنثی نسبت به سزارین داشتند. نمره دانش زنان باردار با تحصیلات مادر، مرتبه بارداری و همچنین نوع مرکز (خصوصی/دولتی) و نگرش نسبت به زایمان طبیعی با متغیرهای شغل، سطح تحصیلات مادر، مرتبه بارداری ارتباط معنی‌دار داشتند. بعلاوه نگرش زنان باردار نسبت به سزارین با متغیرهای شغل، سطح تحصیلات، نوع مرکز نیز ارتباط معنی‌دار داشت.
بحث و نتیجه گیری: به رغم تلاش های دولت در جهت ترویج زایمان طبیعی، هنوز دانش و نگرش زنان تهرانی نسبت به انتخاب زایمان طبیعی مطلوب نیست؛ لذا ضروری است مداخلات ترویجی رسانه ای همراه با برنامه های خوشایند سازی زایمان طبیعی توسعه یابد.

کد مقاله 26375
تعداد بازدید 226

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397