• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی نقش رویکردهای یادگیری در رابطه بین سبک دلبستگی به والدین و پیشرفت تحصیلی
تعداد صفحات 18
نویسنده پرویز شریفی درآمدی - یوسف اعظمی - باقر حسنوند - محمد جلالوند - معصومه بابامحمدی
مشخصات نشریه دوفصلنامه راهبردهای شناختی در یادگیری - دانشگاه بوعلی سینا همدان سال 4 پیاپی 7
تاریخ انتشار پاییز و زمستان - 1395
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 126-109
زبان فارسی
کلید واژه پیشرفت تحصیلی  سبک‌های دلبستگی  دلبستگی به والدین  دانش‌آموزان پسر دبیرستانی  رویکردهای یادگیری  
چکیده هدف: هدف از اجرای این پژوهش بررسی نقش رویکردهای یادگیری در رابطه بین سبک دلبستگی به والدین و پیشرفت تحصیلی دانش ­آموزان است.
روش: پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی می­باشد. جامعه آماری این پژوهش کلیه دانش‌‌آموزان پسر دبیرستانی شهرستان ری بود که به این منظور تعداد 200 نفر از دانش ­آموزان به روش نمونه ­گیری تصادفی خوشه­ ای چندمرحله­ ای انتخاب شدند. ابزار اندازه ­گیری در این پژوهش پرسشنامه­ های دلبستگی والدین و همسالان آرمسدن و گرینبرگ (1987)، رویکردها و مهارت­های مطالعه انتویستل و تیت (1997) و معدل دانش ­آموزان دبیرستانی به‌عنوان شاخص پیشرفت تحصیلی بود. داده­ ها با استفاده از روش ­های آمار توصیفی، همچنین انجام تحلیل مسیر و مدل‌سازی با نرم ­افزار Amos نسخه 21، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: نتایج حاکی از برازش خوب مدل بود. یافته ­ها نشان داد که رویکردهای عمیق و راهبردی می­تواند به طرز معناداری پیشرفت تحصیلی دانش ­آموزان را پیش­ بینی نماید، رویکرد راهبردی توانست نقش میانجی­ گری کامل را در رابطه بین سبک دلبستگی و پیشرفت تحصیلی ایفا کند، اما رویکرد یادگیری سطحی نتوانست پیشرفت تحصیلی را پیش بینی و نقش معناداری را در مدل پژوهش داشته باشد.
نتیجه‌گیری: بر اساس یافته های این پژوهش می‌توان نتیجه گرفت، معلمان و طراحان نظام آموزشی می­ بایست سیستم آموزشی را طوری ترتیب دهند که به جای ادراک سطحی دانش آموزان بر درک عمقی مطالب درسی تأکید داشته باشند. به عبارت دیگر، آموزش و استفاده از رویکردهای عمقی و راهبردی یادگیری توسط معلمان و دانش­ آموزان می­تواند نقش مؤثری در پیشرفت تحصیلی دانش‌آموزان داشته باشد.

کد مقاله 25851
تعداد بازدید 332

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397