• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان درک از خود و عوامل مرتبط با آن در دختران نوجوان مبتنی بر الگوی سازگاری روی
تعداد صفحات 7
نویسنده مهدی بصیری مقدم - شهلا خسروان - لیلا صادق مقدم - نجمه ابراهیمی سنو
مشخصات نشریه فصلنامه افق دانش - دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی درمانی گناباد - علمی پژوهشی شماره 1 پیاپی 75
تاریخ انتشار زمستان - 1395
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 87-81
زبان فارسی
کلید واژه دختران نوجوان  گناباد (شهرستان)  الگوی سازگاری  تئوری سازگاری روی  درک از خود  
چکیده اهداف: درک از خود، یکی از مهم‌ترین عوامل سلامت فردی در دوران نوجوانی است. الگوی سازگاری روی یکی از الگوهای پرستاری است که به‌طور ویژه این متغیر را مورد بررسی قرار داده است. هدف از این مطالعه، بررسی درک از خود دختران نوجوان شهرستان گناباد و عوامل مرتبط با آن مبتنی بر الگوی سازگاری روی بود.
ابزار و روش‌ها: در این مطالعه توصیفی- مقطعی در سال 1394 در شهرستان گناباد، 270 دختر نوجوان به‌روش نمونه‌گیری تصادفی خوشه‌ای متناسب با حجم از سه مرکز بهداشتی- درمانی انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده‌ها، پرسش‌نامه اطلاعات جمعیت‌شناختی و پرسش‌نامه پژوهشگرساخته بررسی درک از خود دختران نوجوان مبتنی بر الگوی سازگاری روی بود. داده‌ها به‌کمک نرم‌افزار SPSS 22 و با استفاده از آمار توصیفی و آزمون‌های آماری همبستگی اسپیرمن و مجذور کای تجزیه و تحلیل شدند.
یافته‌ها: میانگین نمره درک از خود دختران نوجوان 06/19 ± 01/182 بود. 125 نفر (6/46%) از دختران نوجوان در سطح خوب و 143 نفر (4/53%) در سطح متوسط قرار گرفتند. بین سن با درک از خود ثابت (03/0 = p؛ 13/0- = r)، بین وضعیت اقتصادی با درک از خود معنوی- اخلاقی (02/0 = p؛ 15/0 = r) و خود ثابت (02/0 = p؛ 11/0 = r)، بین سطح تحصیلات پدر با درک از خود ثابت (04/0 = p؛ 12/0 = r) و بین شغل پدر با درک از خود ذهنی (04/0 = p؛ 13/0 = r) ارتباط معنی‌دار وجود داشت.
نتیجه‌گیری: بیش از نیمی از دختران نوجوان شهرستان گناباد، درک از خود در حد متوسط دارند و اکثریت آنان در حیطه خود عینی در سطح ضعیف و متوسط قرار می‌گیرند.

کد مقاله 25803
تعداد بازدید 296

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397