• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان ارزیابی و ترسیم نوع مشارکت زنان روستایی در مشاغل خانگی بر اساس نردبان شری آرنستین: کاربرد معادلات ساختاری
تعداد صفحات 22
نویسنده نسیم ایزدی - وحید علی آبادی - حشمت‌اله سعدی
مشخصات نشریه فصلنامه پژوهش و برنامه‌ریزی روستایی - دانشگاه فردوسی مشهد سال 5 شماره 3 پیاپی 15
تاریخ انتشار پائیز - 1395
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 60-39
زبان فارسی
کلید واژه زنان روستایی  مشارکت زنان روستایی  معادلات ساختاری  نردبان مشارکت شری آرنستین  مشاغل خانگی  کسب‌ و کار روستایی  کسب و کار خانگی  
چکیده هدف: هدف این تحقیق، ترسیم نوع مشارکت زنان روستایی در مشاغل روستایی براساس نردبان مشارکت شری آرنستین و مدل‌سازی در شهرستان کنگاور است. روش: این تحقیق توصیفی- هم‌بستگی است و جامعۀ آماری تحقیق را زنان روستاهای شهرستان کنگاور تشکیل دادند که دارای مشاغل خانگی فعّال بودند. حجم نمونه ۱۶۸ نفرتعیین شد. در این تحقیق از روش تمام‌شماری استفاده شد. جهت تجزیه‌و‌تحلیل داده ها ازنرم‌افزارهایSPSS ۲۰ , Amos ۲۲ استفاده شد.
یافته ها: براساس یافته‌ها، اولویت‌بندی پلّه‌های مشارکت گویای آن است که بالا‌ترین پلّه به دگرگون‌سازی و آخرین پلّه به قدرت قانونی تعلّق دارد. رابطۀ بین متغیّرهای مستقل و مشارکت مثبت و معنادار بود. نتایج تحلیل مسیر گویای آن است که مؤلّفه‌های اقتصادی، اجتماعی فرهنگی، فردی حرفه ای و نهادی مدیریتی در مجموع ۷۶ درصد از تغییرات مشارکت زنان در مشاغل خانگی را تبیین می‌کند.
محدودیت ها و راهبردها: پیشنهاد می شود که در تحقیقات آتی توجّه بیش‌تری به مشکلات و توانمندی های زنان روستایی شود.
اصالت و ارزش: زنان روستایی با دارابودن نیمی از جمعیت روستاها نقش عمده ای را در فعّالیت‌های تولیدی به عهده دارند. حدود هشت میلیون زن روستایی ۱۰ سال به بالا، در بخش کشاورزی و منابع طبیعی فعّالیت دارند، این زنان در امور گوناگون در جوامع روستایی مشارکت دارند و در جریان تولید اقتصاد در سطوح ملّی و خانواده نقش بسیار مهمّی را ایفا می کنند؛ به طوری که می توان از آن‌ها به عنوان کلید دست‌یابی به توسعۀ روستایی نام برد؛ امّا این جمعیت متأسّفانه در اکثر برنامه ریزی ها و تحقیقات نادیده گرفته می شوند. این تحقیق به مطالعۀ این گروه پرداخته است.

کد مقاله 25404
تعداد بازدید 261

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397