• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان واکاوی ناامنی غذایی و برخی عوامل مؤثر بر آن در زنان روستایی سرپرست خانوار شهرستان اسلام آباد غرب
تعداد صفحات 17
نویسنده کریم نادری مهدیی - سارا جلیلیان
مشخصات نشریه فصلنامه پژوهش و برنامه‌ریزی روستایی - دانشگاه فردوسی مشهد سال 5 شماره 2 پیاپی 14
تاریخ انتشار تابستان - 1395
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 45-29
زبان فارسی
کلید واژه زنان روستایی  زنان سرپرست خانوار  ناامنی غذایی  زنان سرپرست خانوار روستایی  اسلام‌ آباد غرب (شهرستان)  امنیت غذایی  
چکیده هدف: پایش امنیت غذایی و مقابله با ناامنی غذایی و گرسنگی در جامعه لازم و ضروری به نظر می¬رسد. بر این اساس، هدف پژوهش حاضر، واکاوی ناامنی غذایی و برخی عوامل مرتبط با آن در زنان روستایی سرپرست خانوار شهرستان اسلام آبادغرب می¬باشد. \r\nروش: تحقیق حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر نحوۀ گردآوری داده¬ها، غیرآزمایشی است. روش تحقیق مورد استفاده در این پژوهش، پیمایشی است. جامعۀ آماری عبارت است از کلّیۀ زنان روستایی سرپرست خانوار شهرستان اسلام آباد غرب که ۲۰۰ نفر می‌باشند و با استفاده از فرمول کوکران و با ضریب خطای ۳۹/۰ درصد، تعداد ۱۰۷ نفر از آن¬ها به روش تصادفی به عنوان نمونه انتخاب و مورد بررسی قرار گرفته¬اند. اطلاعات مورد نیاز پژوهش، با استفاده از روش پیمایشی و با استفاده از تکنیک پرسش‌نامه تهیه شده است. به منظور تعیین پایایی پرسش‌نامه از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده که میزان آن در گویه‌های مربوط به سنجش ناامنی غذایی ۹۲ درصد می¬باشد. برای سنجش سطح امنیت غذایی از شاخص HFIAS استفاده شده است.\r\nیافته‌ها: یافته¬ها نشان داد که ۲/۲۵ درصد خانوارها در طبقۀ امن غذایی قرار داشتند. ناامن خفیف، متوسط و شدید غذایی به ترتیب، در ۴/۵۱ درصد، ۵/۲۱ درصد و ۹/۱ درصد در خانوارها مشاهده شد. در پاسخ به سؤالات پرسش‌نامۀ HFIAS، بیش‌ترین مورد تجربۀ ناامنی غذایی خانوارها، مصرف غذایی که اعضا خانوار دوست ندارند، به خاطر نبودن امکان تهیۀ غذاهای دیگر بود. براساس نتایج تحلیل رگرسیون، ۴ عامل دانشی، سازمان حمایت‌کننده، تعداد افراد تحت سرپرستی و درآمد شناسایی شد که در کل، ۶۲ درصد از واریانس ناامنی غذایی را تبیین کردند. همچنین، براساس یافته¬های پژوهش، این چهار گروه از ناامنی غذایی زنان مورد مطالعه در تابع تشخیص پژوهشی با مطلوبیتی قابل ملاحظه، طبقه¬بندی شده¬اند.\r\nراهبردها: براساس یافته‌های تحقیق، می‌توان گفت بهترین راهبرد برای رفع ناامنی غذایی، توان‌مندسازی زنان سرپرست خانوار است و وابسته‌کردن آن‌ها به حمایت‌های مداوم دولتی غیرمنطقی است.\r\nراهکارهای عملی: می¬توان به صورت خلاصه به برخی از مهم¬ترین عوامل مؤثّر در کاهش بروز مشکلات زنان روستایی سرپرست خانوار اشاره کرد: ایجاد امکانات و دسترسی به شغل مناسب، سازوکارهای لازم و مناسب حمایتی از سوی دولت و دستگاه¬های اجرایی، فرهنگ¬سازی و آموزش خانواده¬ها جهت حمایت از این قشر و در نهایت، لزوم شناسایی و آموزش مشاغل خانگی درآمدزا.\r\nاصالت و ارزش:. یافته¬های این تحقیق با توجه به عوامل دارای اولویت می¬تواند مورد استفاده و توجه دست‌اندرکاران و کنش¬گران این عرصه قرار گیرد.

کد مقاله 24844
تعداد بازدید 248

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397