• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان زندگی اخلاقی و لذت جنسی
تعداد صفحات 0
نویسنده ناصر مهدوی
مشخصات نشریه دوماهنامه اخلاق و تاریخ پزشکی - مركز تحقیقات اخلاق و تاریخ پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی- درمانی تهران - علمی پژوهشی شماره 0 و 2 پیاپی 31
تاریخ انتشار اسفند - 1391
درجه علمی علمی - پژوهشی
زبان فارسی
کلید واژه اخلاق  تمایلات جنسی  لذت جنسی  شرم اخلاقی  
چکیده از ديرباز در فرهنگ ايرانی - اسلامی اين سرزمين به‌گونه‌ای آموزش ديده­­ايم که باور کرده­ايم زندگی اخلاقی شيوه‌ای از زندگی و معيشت است که نخست، سعادت واقعی آدمی در آن شيوه است و دوم، برای دست‌يافتن به آن بايد از بسياری لذت‌ها و کامجويی‌ها، از جمله لذت جنسی، چشم پوشيد و برای رسيدن به عاقبت نيکو چاره­ای جز دوری از متاع دنيوی نيست.

در ميان معلمان معنوی همواره اين بانگ با صدايی بلند به گوش رسيده‌است که هر که از تن بگذرد جانش دهند و هر که جان را باخت جانانش دهند. به‌همين منظور قصه‌ی آزار تن و زندگی زاهدانه و رياضت‌کشي­های بسيار سخت، از آن حکايت‌هايی است که سر رشته‌ی بلندی دارد و به گذشته‌های دور باز می‌گردد.

اين‌که اين تعارض و تضاد بين زندگی اخلاقی و کامجويی از کجا سرچشمه مي­گيرد و اين‌که آيا با آموزه­های دينی و قرآنی در تناسب است يا تعارض، بحثی است مفصل. اما آنچه بسيار مهم است، اين است که چنين آموزه­ای و تلقين نهايت دوری، بين سعادت اخروی و لذت‌های نفسانی، چيزی جز فراهم کردن برخی بيماری‌های روانی، تمايلات افراطی و خشن به مسائل جنسی، عدم برقراری مناسبات سالم اخلاقی و رفتاری با جنس مخالف و کاهش جاذبه­های هنری و عاطفی در ميان بسياری از مردان و زنان مسلمان نداشته‌است. بر اين نگره هم‌چنان اصرار ورزيده می‌شود و اين پافشاری سبب بروز مشکلات فراوانی در حوزه‌ی ارتباطات جنسی شده‌ است.

به‌نظر نگارنده، چه به‌لحاظ متون مقدس دينی، يعنی قرآن کريم و آن‌چه از پيامبر گرامی اسلام و نيز ائمه‌ی معصومين به‌يادگار مانده‌است و چه به‌لحاظ تحقيقات علمی و يافته‌های علوم بشری، به‌ويژه روان‌شناسی تمايلات جنسی، نمی‌توان و نبايد باور کرد که بين برگزيدن زندگی اخلاقی و تأمين لذت­های مشروع دنيوی و جنسی تعارضی موجود است که بر عکس، آدمی در صورت سرکوب خواهش­های طبيعی و مشروع انسانی، نه‌تنها از سعادت اخروی باز خواهد ماند که از قضا، در زندگی دنيوی نيز گرفتار مشکلات روحی و اخلاقی پيچيده‌ای خواهد شد.

آنچه در اين نوشته‌ی مختصر، به تعريف و تلقی ما از زندگی اخلاقی، بحث از مفهوم عشق و تمايلات جنسی، تلاش برای اثبات عدم تعارض زندگی معنوی و اخلاقی با نوعی از مفهوم عشق زمينی و نيز آثار سازنده‌ی بهره‌جويی مناسب و عقلانی از لذت­های دنيوی در پرورش شخصيت آدمی خواهيم پرداخت.

* فایل بارگذاری خواهد شد *

کد مقاله 18507
تعداد بازدید 518

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397