• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسي ويژگيهاي شخصيتي و روانشناختي زنان و دختران فراري نگهداري شده در مراکز مداخله در بحران‌هاي اجتماعي استان لرستان
شماره ویرایش
تعداد صفحات 8
نویسنده ماندانا ساکی - میترا صفا - حسین جزایری - پروین آستی - مژگان جاریانی - مژگان ساکی
مشخصات نشریه فصلنامه یافته شماره 1 پیاپی 31
تاریخ انتشار بهار - 1386
درجه علمی علمی - پژوهشی
زبان فارسی
کلید واژه ویژگی‌های روان‌شناختی  زنان فراری  فرار دختران  مراکز مداخله در بحران  پنج عامل شخصیت  
موضوع آسيب‌شناسي خانواده     فرار دختران / فرار زنان     جنسيت و روان‌شناسي / روان‌شناسي زن    
چکیده مقدمه : محیط خانواده اولین محلی است که کودک استعدادها و تواناییهای خود را در آن محیط شناسایی نموده و آنها را رشد و پرورش می دهد. چنانچه خانواده نتواند محیط مناسبی را برای رشد و تکامل شخصیت کودک خود محیا نماید، اساس کجروی های اجتماعی را در او پایه گذاری می کند. خانواده به عنوان یکی از عوامل اجتماعی و شخصیت به عنوان یکی از عوامل درونی مطرح ، می توانند، زمینه مناسبی را برای رفتارهای بزهکارانه ایجاد نمایند، لذا انجام پژوهش حاضر با هدف بررسی ویژگی های شخصیتی روان شناختی زنان و دختران فراری نگهداری شده در مراکز مداخله در بحران های اجتماعی استان لرستان در سال1382 انجام گرفت.
مواد و روش ها‌ : مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی ، تحلیلی است . نمونه گیری به روش سرشماری بوده و کلیه دختران و زنان نگهداری شده در مراکز مداخله در بحران در طول یک سال مورد بررسی قرار گرفتند . جهت جمع آوری داده ها در این تحقیق از یک پرسشنامه دو قسمتی شامل مشخصات دموگرافیک و عوامل خانوادگی و پرسشنامه استاندارد شده SCL 90 استفاده شد. کلیه پرسشنامه ها از طریق مصاحبه بالینی توسط روانشناس بالینی تکمیل گردیدند. اطلاعات پس از جمع آوری با استفاده از نرم افزار SPSS مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافته‌ ها : از 73 نمونه ای که در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفتند اکثریت در رده سنی زیر 20 سال ، خانه دار و دارای تحصیلات ابتدایی و راهنمایی بودند . اکثریت از فرزندان وسط خانواده بوده و سابقه مهاجرت از روستا به شهر داشتند . برخی از واحدهای مورد پژوهش سابقه زندان ، وابستگی به مواد مخدر و انجام اعمال خلاف قبلی داشتند . برخی از اکثریت متأهلین علت فرار خود را ازدواج اجباری و مجردها درگیری شدید و کشمکش با والدین را علت اصلی فرار خود ذکر نمودند.
همچنین یافته های تحقیق نشان داد 46/3٪ از واحدهای مورد پژوهش دارای فوبیا (ترس مرضی)، 64/3٪ دارای اختلال سایکوتیزم (روانپریشی)، 83/5٪ دارای اختلال هیپوکندریازیس (خود بیمار پنداری)، 90/4٪ دارای اختلال وسواسی جبری، 82/2٪ دارای افسردگی 84/9٪ دارای اضطراب بیمارگونه، 68/6٪ پرخاشگری، 41٪ دارای اختلال پارانوئیدی و 56/2٪ دارای مشکل حمایت در روابط متقابل بودند. نتایج مطالعه نشان داد که بین فرار دختران و زنان با متغیرهایی مثل درگیری و کشمکش با والدین، ازدواج اجباری، بیسوادی یا سطح سواد پایین والدین، بیکاری و نداشتن درآمد والدین و سطح اقتصادی پایین خانواده ارتباط معنی دار وجود دارد. همچنین بین ویژگی های شخصیتی و عاطفی با فرار ارتباط معنی داری به دست آمد.
بحث و نتیجه گیری : خانواده در بروز بزهکاری نوجوان نقش اساسی و حیاتی دارد ، لذا آموزش به خانواده ها جهت برقراری روابط گرم و صمیمی با بچه ها و توجه به خواسته ها و نیازهای روانی آنها توصیه می‌شود.

کد مقاله 11717
تعداد بازدید 1237

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397